Jakab Péter a fideszes újságíró felháborodást keltő véleményéről: Ilyet keresztény, de semmilyen jóérzésű ember nem mondhat

Jakab Péter a fideszes újságíró felháborodást keltő véleményéről: Ilyet keresztény, de semmilyen jóérzésű ember nem mondhat

Mint ismert, a Pesti Srácok és a Pesti TV nevű fideszes termékek munkatársa, Jurák Kata Facebook-oldalán nemrégiben olyan kijelentést tett, miszerint a nyugati országokban azért van halálos áldozatokkal járó áradás, mert Isten így áll bosszút a homoszexuális propagandáért.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje közösségi média oldalán minderre úgy reagált: 

Szerintem ilyet keresztény, de semmilyen jóérzésű ember nem mondhat.

Szekta: a Fidesz propagandistája szerint Isten zúdított özönvizet a szivárványos libsi nyugatiakra

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.)

A miniszterelnök-jelölt hozzátette, bízott abban, hogy: az "újságírót" csak az Orbánnak való túlzott megfelelni akarás motiválta, amikor összefüggést akart kreálni az új orbáni ellenségkép, a szivárvány és a Németországot és a Benelux államokat sújtó természeti csapás között.

Bíztam benne, hogy majd a főnökei helyreteszik, hogy ilyet azért mégse. De nem. Helyette közölték, szolidaritást vállalnak a propagandistájukkal, mert amit ő képvisel, az egy legitim, vallásos vélemény, én viszont, aki részvétemet fejeztem ki az áldozatok hozzátartozóinak, és bocsánatot kértem az újabb fideszes ámokfutásért, aberrált és gyűlölködő vagyok

– fejtette ki Jakab, hozzátéve, meglátása szerint a napnál is világosabb: itt nem egy egyszerű fideszes túlfutásról van szó, nem egy túlbuzgó fideszes magánvéleményéről, hanem egy legitimnek, és vallásosnak nevezett fideszes álláspontról, mely szerint, aki mást gondol a világról - jelen esetben a szivárványról - mint ők, annak természeti csapásokkal kell szembenéznie.

Itt tartunk, a XXI. század Magyarországán, ahol tudással, kutatási eredményekkel felvértezve kellene a kormánynak harcolnia például a klímaváltozás ellen, hogy elkerüljük a németországihoz hasonló természeti csapásokat. Ehelyett szivárvány. Odabent meg sötétség!

– zárta szavait a Jobbik elnöke.