A Jobbik petíciót indított a Facebook fideszes szabályozása ellen

A Jobbik petíciót indított a Facebook fideszes szabályozása ellen

Nyilvánvaló, hogy Varga Judit - főnöke megbízásából - az ellenzéki szavazókat akarja megfosztani a véleménynyilvánítás szabadságától! Azt akarják elvenni, ahol vesztésre állnak!

– írja a Jobbik közleményében.

Hiába tagadták korábban, tényleg a Facebook megregulázására készül az Orbán-kormány

Mint azt megírtuk, kedd délután érkezett a hír, miszerint Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében számolt be arról, hogy a témában illetékes állami intézmények vezetőivel konzultálva arra jutott, hogy az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot terjeszt majd az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásával kapcsolatban.

A párt a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-kormány a hazai hatóságokon és szervein keresztül bármilyen módon befolyásolni tudja a legnagyobb közösségi oldal, a Facebook működését.

Egyértelmű a rezsim szándéka: a propaganda-birodalma kiépítése és a számtalan független médium, legutóbb az Index bekebelezése után a Facebookot akarja befolyása alá helyezni

– fogalmaznak.

A Jobbik úgy véli, Varga Judit kezdeményezése valójában nem a szabad véleménynyilvánítás jogát védené, hanem a kormány által befolyásolt, legkevésbé sem független szervek cenzúráznák a közösségi oldalt.

Ez egy nagyon borús és rossz forgatókönyv, sokkal veszélyesebb, mint a legnagyobb közösségi oldal jelenlegi működése minden hibájával együtt. A Facebookkal kapcsolatos javaslat nyilván nem Varga Judit saját ötlete volt, hanem nyilvánvaló, hogy Orbán már a neki baráti orosz, török, kínai diktatúrák módszereihez próbál közeledni, azokat másolja

– reflektál a párt Varga Judit nemrégiben közzétett Facebook-posztjára, melyben arról számolt be, konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot terjeszt majd az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásával kapcsolatban.

A Jobbik mindezek fényében petíciót indított a Facebook fideszes szabályozása ellen.