Jobbik: leszavazta a Fidesz a rendvédelmi illetményalap megemelését

Jobbik: leszavazta a Fidesz a rendvédelmi illetményalap megemelését

Nem támogatta sem a honvédelmi és rendészeti bizottság kormánypárti többsége, sem pedig a Pénzügyminisztérium a rendvédelmi illetményalap emelését, amelyet a jobbikos Sas Zoltán javasolt a jövő évi költségvetéshez beadott módosításában - hívta fel a figyelmet szerda délelőtti közleményében a Jobbik.

Az illetményalap a rendőröknél már 14 éve, azaz 2008 óta változatlanul 38 650 forint

- mutatott rá a rendpártiságot valló ellenzéki párt, amely azt próbálta meg elérni, hogy a rendőrök illetményalapja 2023-tól emelkedjen 50 ezer forintra. 

Érvelésük szerint ez a béremelés különösen fontos lenne most, hiszen az elmúlt években egyre nagyobb teher hárul a rendvédelmi dolgozókra, amikor a közbiztonság fenntartása mellett jelenleg még a határvédelem is az ő feladatuk.

A törvényes rend pártján álló Jobbik elkötelezett abban, hogy jobban megbecsüljék a magyar rendvédelmi dolgozókat! Bízunk abban is, hogy egy önálló határőrség újbóli felállításával a rendvédelmisek mentesülni fognak a határvédelmet érintő terhek alól

- zárul a párt sajtóközleménye.

Orbán Viktor megfogadta a Jobbik javaslatát, felállítja az önálló határőrséget

Önálló határőrség megalakításáról döntött Orbán Viktor miniszterelnök, derült ki az Országgyűlés hétfői ülésnapján. A biztonságpolitikai lépés azonban korántsem előzmények nélküli, hiszen a déli határon 2015-ben kialakult migrációs krízishelyzet kezelésére a Jobbik immár hetedik éve javasolja szüntelenül egy önálló védelmi erő felállítását...