Kettős játékot játszik az Orbán-kormány

A Jobbik szerint a miniszterelnök elárulta azokat az embereket, akiknek az aláírásaira itthon pályázik.

Az ellenzéki politikus arra reagálva tartott sajtótájékoztatót, hogy a miniszterelnök Brüsszelben támogatta az Európai Tanács (ET) ülésének záródokumentumát, ami kimondja, hogy végre kell hajtani a menekültek szétosztásáról hozott döntést.

"Az Orbán-kormány tökéletesen szembemegy az állampolgárok többségének akaratával, akik az aláírásgyűjtő ívek aláírásával már véleményt nyilvánított abban a kérdésen, hogy kívánják-e támogatni idegenek letelepítését Magyarországon"

- fogalmazott a honatya.

A jobbikos politikus rámutatott a párt szerint szemfényvesztő kormányzati politika abszurditására:

"Orbán Viktorék elhagyták 2 millió ember aláírását, vagy magukkal sem vitték az íveket. Ezzel elképesztő árulást követtek el, hiszen egészen más viselkedést tanúsítottak a nemzetközi térben, mint, amit a belpolitikai porondon megszokhattunk tőlük."

Elmondása szerint a kormány ezzel ráadásul olyan akaratnyilvánítást hagyott figyelmen kívül, amit ő maga provokált ki.

[fb_pages_codes:immigration]

Z. Kárpát úgy fogalmazott, hogy a Jobbik számára az ET zárónyilatkozata tökéletesen elfogadhatatlan, mert tartalma szembe megy a magyar nemzeti érdekkel.

"Azzal az érdekkel, amit a retorikai térben, látszólag az Orbán-kormány képvisel. Ezzel a pálfordulással a kormányfő az eddig általa képviselt eszméket is látszólag maga mögött hagyta"

- tette hozzá.

"A Jobbik  felszólítja a kormányfőt és a kormányt, hogy haladéktalanul változtasson álláspontján, vegye figyelembe azon emberek véleményét, akiket ő maga kérdezett meg, és utasítsa el a kötelező betelepítési kvóta minden formáját, akkor is, ha azt átnevezik reallokációs eljárássá, vagy bármi egyébbé"

- fogalmazott a politikus.
 
A párt további  követelései között szerepel, hogy a kormány szüntesse meg a Magyarországra való visszatoloncolásokat, és a befogadóállomások, hotspotok nyitásának lehetőségét, állítsa vissza a független határőrséget, és biztosítsa a határok védelmét. A pát haladéktalan cselekvést, és az emberek érdekeinek képviseletét várja el a Fidesz-kormánytól.
 
A képviselő szerint felháborító, hogy a kormány figyelmen kívül hagyja a saját maga által gyűjtött aláírásokat, és támogatja az idegenek Magyarországon való letelepítésének lehetőségét, "miközben Szeged belvárosában az illegálisan a határt átlépő migránsok zavartalanul giroszoznak".
 
Hozzátette, hogy az üggyel kapcsolatban már a hétfői parlamenti ülésen sürgős válaszokat várnak a kormánytól.