Jobbikos kezdeményezésére lesz a korrupció vitatéma az Országgyűlésben

Farkas Flórián, Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Habony Árpád csuklani fog, akár 8 órán át . Az kezdeményezését az MSZP és az LMP is támogatta.

Az ülésnap délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd kérdések és azonnali kérdések következnek. A parlament honlapján elérhető információk alapján az emberi erőforrások miniszterétől több frakció is választ vár majd.

A képviselők az ülésnap végén a Jobbik kezdeményezésére a korrupció visszaszorításáról és a korrumpálódott politikusok elszámoltatásáról vitatkozhatnak, akár több mint 8 órában. Az ellenzéki párt kezdeményezését az MSZP és az LMP is támogatta.

Napközben a fideszes Kovács József arról érdeklődik, hogy tovább csökkennek-e a kórházi várólisták, a jobbikos Dúró Dóra arra kíváncsi, mikor lesz végre béremelés a kulturális ágazatban, míg az LMP-s Ikotity István azt kérdezi, mi a logika újabb felsőoktatási szakok megszüntetése mögött. Ezzel egy időben a szocialista Kiss László arra vár majd választ a fejlesztési minisztertől, hogy a III. kerületieknek meddig kell még elviselniük a közlekedési káoszt.

Eközben elindult a Jobbik aláírásgyűjtése a bevándorlás és korrupció ellen, amit akár az interneten is alá lehet írni.