Jól kijönnek: Farage lepacsizott Trumppal

A két politikus szombaton több mint egyórás megbeszélést folytatott Trump New York-i otthonában, a Trump Tower felhőkarcolóban a republikánus elnökjelölt választási győzelméről, a Brexitről és a globális politikai helyzetről.

A hírek szerint Farage felajánlotta, hogy közvetítőként segítene elsimítani a londoni kormány és az új amerikai elnök közötti esetleges feszültségeket.

A találkozó után a brit politikus fotót tett közzé, amelyen Trumppal együtt szélesen mosolyog.

"Óriási megtiszteltetés volt Donald Trumppal találkozni. Kipihent volt, tele jó ötletekkel. Biztos vagyok benne, hogy remek elnök lesz"

- írta.

Farage arról is beszámolt, hogy Trump "nagyon pozitívan" viszonyult ahhoz a felvetéséhez, hogy Winston Churchill mellszobra kerüljön vissza az Ovális Irodába. (Churchill mellszobrát Obama elnök helyezte át az Ovális Iroda előtti folyosóra, helyére Martin Luther King mellszobra került be az amerikai elnök irodájába.)

A brit politikus a találkozón viccelődött a Trumppal szemben felmerült szexuális zaklatási vádakkal kapcsolatban: beszámolója szerint azt javasolta a megválasztott amerikai elnöknek, hogy "legyen nagyon barátságos", amikor Theresa May brit kormányfővel találkozik, "de semmiképp se érjen hozzá".