Jönnek az újabb pedagógussztrájkok

Várhatóan április 15-én két órás polgári engedetlenségi akció és figyelmeztető sztrájk, április 20-án országos pedagógussztrájk is lesz.

Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke, aki egyben a Civil Közoktatási Platform (CKP) egyik szóvivője a megbeszélések "pillanatnyi állásáról" számolt be a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) székházában tartott egyeztetés szünetében.

A Pedagógusok Sztrájkbizottságának tagjai - a PSZ, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet - szerda délután kezdtek egyeztetést a többi szervezettel, köztük a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Tanítanék Mozgalom, valamint a CKP képviselőivel.

Miklósi László azt mondta, a megbeszélésen részt vevők egyetértenek abban, hogy együtt kívánnak működni, "együtt kívánnak lépni a közoktatás érdekében". 

A szóvivő a sztrájkok és a polgári engedetlenségi akció mellett fontos időpontnak mondta még április 12-ét, amikor a CKP várja a kormányzat tárgyaló delegációját. Szavai szerint ezek az események a közös célt, a közoktatás érdemi javulását szolgálják.