Jövőre (megint) megújulhat a helikopterállomány

Lázár János bejelentette, amit be kell jelenteni. Megint. Újra. Állítólag jövőre lesznek új helikopterek.

A mentőhelikopterek mellett a rendészeti, valamint a rendőrségi-katonai járműállomány is megújításra szorul - nyilatkozott a Magyar Nemzet pénteki számában Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
 
A lap információi szerint a jövő év közepén lejár a mentők és a katasztrófavédelem munkájához nélkülözhetetlen járművek bérleti szerződése. Mint írják, a kormány már több jelentést is meghallgatott a polgári és a katonai helikopterállomány helyzetéről.
    
Lázár János hangsúlyozta: folyamatos vizsgálatokat folytatnak a legjobb finanszírozási konstrukció kialakítására. Az állami helikopterflotta megújítása igen költséges vállalkozás, de időben meghozzák majd a megfelelő döntést - mondta a miniszter.
 
"Időben"
 
Mint ismert, a hazai állami helikopterhelyzetre egyetlen jelző illik: katasztrofális. A Honvédség nemcsak, hogy nem lenne képes megvédeni az országot (még magát sem tudja), de egy kisebb árvíz is gondot okozhat, mivel sem a földön, sem a levegőben nincs meg hozzá a megfelelő és mennyiségű technikája.