Klubrádiós műsorvezetőt indít polgármesterjelöltként Józsefvárosban a baloldal

Klubrádiós műsorvezetőt indít polgármesterjelöltként Józsefvárosban a baloldal

Józsefvárosban ismert tény, hogy a választási napokon nagyüzemben zajlik a szavazószállítás a kerület legszegényebb részeiben. 

Pikó Andrást, az eddig a Klubrádió műsorvezetőjeként és a C8 civil szervezet egyik alapítójaként ismert újságírót indítja a józsefvárosi polgármesteri posztért a baloldal – számol be a Magyar Hang. Pikó Andrást a Momentum kérte fel, a baloldali ellenzék hosszas viták után támogatja, a Jobbik viszont nem.

A Magyar Hang úgy tudja, hogy egy háttérbeszélgetésen Pikó András kifejtette: egyik leglátványosabb feladatának a helyi nyilvánosság propagandamentesítését tekinti, megszüntetve a helyi lap pártlap voltát, a hivatalos online felületet pedig információs feladata mellett – a részvételi demokrácia jegyében – amolyan interaktív vélemény- és ötletadó portállá tenné.

Fontos teendőnek tartja még az önkormányzati lakások helyzetének rendezését, illetve a lakhatási probléma javítását, továbbá nyilvános illemhelyeket tervezne. Pikó András szerint válságban van a helyi oktatás is, minden harmadik gyerek másik városrészbe jár iskolába.

A Magyar Hang azt is írja, hogy a kerület választókörzeteiben szintén közös baloldali jelöltek indulnak. A lap helyi forrásai arról számoltak be, hogy a megegyezést kemény viták előzték meg, főleg a szocialisták miatt. A Jobbik nem vesz részt az együttműködésben.

A baloldali pártok vitái leginkább arról szóltak, hogyan lehet garantálni – győzelme esetén – a civil polgármester független státusát. Az MSZP azt szerette volna, hogy az ő színükben induljon a jelölt.

A Magyar Hang szerint kemény kampány várható ősszel a városrészben. A helyi viszonyokat ismerők körében ismert tény, hogy a választási napokon nagyüzemben zajlik a szavazószállítás a kerület legszegényebb részeiben.

A kerülethez tartozó Magdolna negyedben a Magyar Hang forrásai arról beszéltek, egy voks 3–5 ezer forintért megvásárolható, helyi úgynevezett vállalkozók közreműködésével. Akadnak olyan körzetek, ahonnan – részben ezért, részben a régi baloldal és a kormánypárt közötti hallgatólagos megállapodások miatt - a Fidesz szinte kirobbanthatatlan

– írja a lap.