Juhász Péter: az Együtt a Jobbik ellen a Fidesszel is összeállna

Orbán ellen Gyurcsánnyal, a Jobbik ellen a Fidesszel állna össze. Mondjuk hozzátette: jobban örülne annak, ha sem Gyurcsány, sem Orbán nem vállalna vezető szerepet.

Juhász Péter a 444.hu számára adott interjút. Ez azért fontos, mármint mérsékelten, mert a politikus nem csak egy belvárosi önkormányzati képviselő, aki felállt a feltételezett V. kerületi ingatlanmaffiával szemben, hanem az Együtt elnevezésű párt alelnöke, egyetlen karizmatikus arca is. Mind Juhász, mind a kérdező újságíró elismerte: Juhász nem csak egyszerű interjúalany: az Együtt alelnöke baráti viszonyt ápol a sajtó számtalan képviselőjével.

„Nekem az életem erről szólt, PR-szakon végeztem, elbaszott mennyiségű civil szervezetnek segítettem bekerülni a médiába.”

- mondta Juhász Péter, aki a drogliberalizációért harcba szálló Kendermag Egyesület vezetője is volt, talán ezért is állítja nagy bizonyossággal, hogy a fideszes Deutsch Tamás is drogozott.

Juhász elárulta, hogy amikor Bajnai lelépett az Együttből, nekik teljesen újjá kellett építeniük a pártot. Egyedül meg nehéz így. Juhász szerint az MSZP és a DK százalékait kell egyesíteni, az Együtt koncepciójával. Szerinte Gyurcsánynak 2018-ban nem kellene vezető szerepet vállalnia, ugyanakkor azt is mondta, hogy az ördöggel is hajlandó cimborálni, ha még nagyobb ördögöt kell leváltani.  Így a Demokratikus Koalíció elnökének is megadta az esélyt, mint mondta, ha Gyurcsány:

„..bizonyítani tudja, hogy egy jobb világ építésében pozitív szereplő tud lenni, akkor hajrá.”

A hírblog azt is megkérdezte Juhásztól, hogy a Fidesszel is összeállna, ha a tét a Jobbik hatalomra jutásának megakadályozása lenne?  Erre a politikus, akiről eddig azt hittük, hogy baloldali így felelt:

„Ha nem Orbán Viktorról, Lázár Jánosról, Rogán Antalról, hanem öt-tíz év múlva egy akkori Fideszről beszélünk, miért ne? (…) Engem baloldalinak sorolnak be, pedig ha tudnák…”

Ez mondjuk azért érdekes, mert mi van, ha nem öt vagy tíz év múlva, hanem 2018-ban kerül sor arra, hogy a Jobbik ellen "fel kell sorakozni"? Mi van, ha ekkor még Orbán Viktor a Fidesz elnöke? Ez esetben Juhász inkább megengedi a Jobbik hatalomra jutását, mintsem összeálljon Rogán Antal pártjával?