Vízaknába dobva - a 17 éves lány gyilkosa elsétált, az anya zárt osztályra került

Vízaknába dobva - a 17 éves lány gyilkosa elsétált, az anya zárt osztályra került

A Blikknek nyilatkozott a 17 évesen meggyilkolt K. Csenge édesanyja, miután a megvádolt B. Rolandot nem találta bűnösnek szándékos emberölésben a bíróság. A 22 éves fiúra annyit bizonyítottak rá, hogy a lány testét fejjel lefelé beledobta egy vízelvezető aknába, és bár Csenge halálát a fulladás okozta, B. Roland 4 évet kapott gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt, maradék büntetését pedig házi őrizetben töltheti. 

A fiatal lány édesanyja képtelen volt elfogadni a bíróság döntését, térden állva zokogott és könyörgött a bírónőnek, hogy változtassa meg ítéletét. A gyászoló nőt végül mentő vitte el - idézi fel a lap. 

"Olyan állapotban voltam, hogy a zárt osztályra kerültem. Annyira kikészültem a bíróságon történtektől, hogy egyszerűen törölte az agyam a hallottakat. Semmire sem emlékszem. Most már jobban vagyok és újra érzek magamban annyi erőt, hogy tovább harcoljak az igazamért. Egyszerűen nem történhet meg, hogy ez az ember szabadlábon van, miközben elvette az én csodálatos lányom életét. Két és fél éve minden percem egy pokol, ő meg mosolyogva éli tovább a mindennapjait. Ilyen nincs! Nekem a temetőbe járás jutott, neki pedig a gondtalan élet. Nagyon remélem, hogy másodfokon nem ilyen döntés születik, és Roland hosszú évekre visszakerül a rácsok mögé" - Farkas Róza, akit a zárt osztályról pszichiátriára vittek.