Kalózra hajazó szemfedővel lépett elő Olaf Scholz a balesete után

Kalózra hajazó szemfedővel lépett elő Olaf Scholz a balesete után

A 65 éves német kancellár hétvégi kocogásakor esett el, majd kalóz stílusra váltott.

A német kancellár fekete szemkötős viseletre váltott, miután a hétvégi kocogása közben elesett. Az arcán keletkezett horzsolásokat kalózra emlékeztető stílusban takarta el Olaf Scholz, aki erről a Twitterre (újabban már X) töltött fel egy jól beállított fotót.

Scholz láthatóan könnyed humorral fogja fel az arca jobb oldalán szerzett sérülését, mivel ezzel kapcsolatosan a közösségi oldalán úgy fogalmazott:

„Már várom a mémeket. Köszönöm a jókívánságokat, rosszabbnak tűnik, mint amilyen.”

Két napja jelent meg a német kormány közlése, miszerint a kancellár futás közben elesett, és zúzódásokat szenvedett az arcán, ezért le kellett mondania néhány találkozóját a hétvégén.

A balesettel kapcsolatos kérdésre válaszolva a kormány azt közölte, hogy a 65 éves német politikusnak "kisebb sportbalesete volt", ezért lemondta azon találkozóit, amelyeket vasárnapra Hessen tartományba tervezett, ahol október 8-án választásokat tartanak. A jövő heti programjait azonban a történtek már nem érintik - erősítette meg a berlini kormány szóvivője.

Scholz egyébként 2021 decembere óta vezeti a német kormányt. Korábban pénzügyminiszter, munkaügyi miniszter és Hamburg polgármestere volt.

Címlapkép: Olaf Scholz német kancellár, kalóz stílusban - Twitter (X)