Kommunistákkal is közösködik Karácsony Gergely

Összefújja a szemetet a szél.

A portál úgy tudja, hogy az együttműködés a Kalmár Szilárdhoz köthető Balpárttal, valamint a Vajnai Attila vezette Európai Baloldallal (azaz a Munkáspárt 2006 - a szerk.) körvonalazódik.

Az Azonnalinak név nélkül nyilatkozó párbeszédes szivárogtatók szerint azért van szükség a mérhetetlen támogatottságú formációkra, hogy elmondhassák:

az ő szövetségükben nem csak szocialisták és liberálisok vannak, hanem "keményen baloldali pártok is".

Erőss Gábor, a Párbeszéd elnökségi tagja egyenesen úgy jellemezte a vörös csillaggal rohangáló Vajnai agyament alakulatát, mint akik nélkül nincs baloldal Európában - utalva ezzel arra, hogy a párt az Európai Baloldal pártszövetség tagja. Hatalmas érdem.

Akárcsak a Balpárt elnökének teljesítményei, őt így méltatta Erőss: "Kalmár Szilárd baloldaliságból példamutató. Nem csak beszél, cselekszik. A menekülteknek, a hajléktalanoknak, a lakhatási szegénységben élőknek évek óta sok-sok ételt osztott."

Azért nem eszik olyan forrón a marxista kását

Persze Karácsonyék tanácsadói stábja sem hülyült meg teljesen, tényleges együttműködést ugyanis nem mertek aláírni a dilinyós kommunistákkal, az Azonnali szerinte ehelyett csupán a következő konstrukció lép életbe:

Vajnaiék és Kalmárék a Párbeszéd, mint baloldali párt miniszterelnök-jelöltjét támogatják – a teljes, MSZP-t is tartalmazó összefogásnak közvetlenül nem részei, csak jelzik, hogy nincs ellenükre Karácsony Gergely, illetve, hogy ők létező pártok.

A két szélsőbalos pártocska "támogatásáért" cserébe pedig a Párbeszéd "egyes szociális követeléseket" is megfogalmaz majd a választási kampányban,

ami lényegében a népszavazással legitimált alkotmány követelését jelentené, amelyben a lakhatás és a szociális biztonsághoz való jog is alapjog .

Már érezzük is orcánkon az őszirózsás forradalom és a Tanácsköztársaság sziklaszilárd politikai stabilitásának szellőjét, ezért aztán megéri majd Karácsonyékra húzni az ikszet...