Bizonyíték a hazudozó köztévének: itt a teljes, vágatlan Vona-beszéd

Válasz az úgynevezett "közszolgálati televíziónak".

Nyilván azt várták a stábok, hogy a hirtelen látogatásból provokáció lesz, a provokációból pedig kiváló híradó estére, ám ez nem így történt, a romák ugyanis sok dologban egyetértettek Vona Gáborral, és a végén ők is beszálltak a vendégek mellé tapsolni.

Ezután a köztévé, mintha nem lenne holnap, mégis lehozott egy olyan híradós anyagot, ami Vonáról és a cigányokról szól, csak az elmaradt balhé helyett inkább azt találták ki, hogy a Jobbik elnöke éppen megvette a cigányokat a választásokra. Azokat a cigányokat, akiket ugye pont "ők" állítottak oda Vona elé, nem pedig a Jobbik elnöke hívott meg.

Az N1TV Facebook-oldalán pénteken megjelent Vona Gábor teljes, vágatlan beszéde, mely bizonyítja, hogy egyáltalán nem volt szó ilyesmiről, a köztévénél pedig kicsit gyakrabban vehetnék kézbe a Közszolgálati Kódexet:

"Az eset tanulsága, hogy a Fidesz nem tiszteli az idős embereket, de azokat a szerencsétlen, megvezetett tiszabői és tiszaburai lakosokat sem, akiket politikai botránykeltés miatt szervezetten szállítottak végig tegnap a Nagykunságon fagyban és sötétben" – reagált akkor a Jobbik az esetre, Vona Gábor pedig most azt írta a vágatlan felvétel kikerülése kapcsán, hogy idézzük:

"A Fidesz nem csupán felsült a karcagi roma utaztatással, hanem a közszolgálati médiát felhasználva még lábon is lőtte magát. Az M1 Híradóban azt hazudták, hogy cigány emberek szavazatait kértem egy kulturális rendezvényen. Arra nem gondoltak, hogy mi mindent rögzítettünk. A teljes videó megtekinthető. Hova lejjebb, tisztelt MTVA? Hova lejjebb, tisztelt Fidesz? Sajnálom, de ebből megint bukott per lesz. " 

"Orbán Viktor közmédiája pont úgy hazudik, mint Orbán Viktor"

- vonta le az eset tanulságát pénteki közleményében Mirkóczki Ádám. 

A Jobbik szóvivője rámutat: Vona Gábor a rendezvényeken a nyugdíjasokhoz szólt, jó szórakozást kívánva nekik és minden megjelentnek a Jobbik nótaestjéhez, "nem foglalkozva azzal, hogy a Fidesz milyen származású embereket, milyen lista alapján és milyen céllal szállított a Jobbik rendezvényére".

Kérdezzük a köztévé munkatársait: el tudnak-e számolni az újabb hazugság után azzal a több mint 80 milliárdnyi közpénzzel, amit a lakosság hiteles tájékoztatására és nem hazudozásra kapnak? El tudnak-e számolni a lelkiismeretükkel, hogy a szakma helyett a Fidesz elvárásait teljesítik? Végül el tudnak-e számolni 2018 tavaszáig, mert ennyi idejük van még kiszolgálni az Orbán-féle új Rákosi-rendszert.

Utána jön a valódi rendszerváltás, valódi sajtóval. Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel."

 - írja Mirkóczki.