Karlendítés az EP-ben

Ezen a nyáron ennél ütősebb egyperces videó nem lesz. 

A 73 éves politikus pártja tavaly jutott be az EP-be. Az  Új Jobboldali Kongresszus lényegében egy radikáljobbos Kétfarkú Kutyapárt, akik egyszerre fogalmaznak meg sokszor nagyon is megalapozott EU-kritikát, ugyanakkor hirdetik a korlátlan szabad piac neoliberális evangéliumát. A nők társadalomban betöltött szerepéről a legkeményebb ultrakonzervatívoknál is keményebb véleményük van, sőt, monarchistának vallják magukat egy olyan országban, ahol már 1572 óta "nemesi köztársaság" volt - ugyanakkor lelkes támogatói a marihuána legalizálásának. 
 
Korwin-Mikke a világsajtóba is bekerült, amikor 1 évvel ezelőtt felpofozott egy kommunista ügynök EP-képviselőt. Januárban azonban leváltották saját pártja éléről, s így kénytelen volt új szervezetet alapítani, amelynek nevét (Koalíció a Köztársaság Megújításáért - Szabadság és Remény) gondosan úgy rakta össze, hogy lengyelül a rövidítése KORWIN legyen.
 
A kontinens troll-doyenje most az Európai Parlamentben remekelt. Kifejtette, hogy az EP-ben mindig a sokszínűségről beszélnek, de rendre úgy szavaznak, hogy "mindennek az uniformizálódását"  segítsék elő. Fejére olvasta képviselőtársainak, hogy "önök valójában nem a sokszínűséget szolgálják, hanem az uniformizálódást. Majd egy karlendítés kíséretében kifejtette a rendszer lényegét, amely szerinte
Egy nép, egy birodalom, egy jegy!