Vizsgabotrány: "megbuktatták" Orbán Viktort az ellenzéki ifjúsági szervezetek

Vizsgabotrány: "megbuktatták" Orbán Viktort az ellenzéki ifjúsági szervezetek

Az oktatás jelenlegi színvonalának, a lakhatási problémáknak és az alacsony fizetéseknek a közös halmaza a fiatalok elvándorlása – erről beszélt ma délután Keresztesy Gergő a Karmelita kolostorhoz szervezett demonstratív jellegű eseményen, ahol az ellenzéki ifjúsági szervezetek fiataljai egy figyelemfelkeltő flashmobbal is készültek. Beszédében a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke úgy fogalmazott:

"Legyinthetünk a kérdésre, mint a kormány, nevezhetjük ezt kalandvágynak is, ami lehetne valós, ha azokról a fiatalokról beszélnénk, akik az Alpokba indulnak túrázni, vagy az olasz tengerpartot megtekinteni."

Mint elmondta, nehezen képzeli el, hogy egy fiatal kalandvágyból a család és barátok közelsége helyett egy londoni étteremben a 16 órás műszakját választja.

Keresztesy szerint kommunikálhatjuk sikerként a bruttó 200 ezres minimálbért, de ez nem versenyképes, főleg ha figyelembe vesszük, hogy egy átlagos albérlet 130 ezer forint plusz rezsitől indul. 

"Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a kormány azzal próbál versenyképességet teremteni a munkaerőpiacon, hogy milyen olcsón lehet nálunk keleti vendégmunkásokat foglalkoztatni, addig érdemi változás nem is lesz"

– fűzte hozzá a Jobbik IT vezetője, aki szerint teljesen mindegy, hogy jobb vagy bal ebben a kérdéskörben. Keresztesy Gergő úgy látja: "április 3. után az egyik legfontosabb feladatunk lesz, hogy minél hamarabb választ adjunk a fiatalok problémáira, hiszen ha nem tudjuk megállítani azt a tendenciát, hogy a vidéki fiatalok számára az első ugródeszka Budapest, a második a nyugati munkavállalás, akkor az ország még tovább sodródik a szakadék mélysége felé."

"Hiszen ha a fiataloknak nincs itthon jövőképe, nélkülük Magyarországnak sem lesz"

– foglalta össze gondolatait, majd érvelésében kiemelte, ezért kell meggyőzni minél több fiatalt, miért fontos, hogy ők is részt vegyenek a sorsunkat érintő döntésekben, mint például a közelgő országgyűlési választáson. 

"Munkára fel! Hajrá Fiatalok! Hajrá Magyarország!"

– zárta szavait Keresztesy Gergő.

Az ellenzéki fiatalok szervezte Szent György téri esemény ötlete a Völner-ügy kulcsszereplője, Schadl György azon botrányára reflektálva született meg, miszerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egyetemi vizsgákat intézett többek közt Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak is.

Az ifjúsági szervezetek tagjai kartontáblákon emeltek a magasba egyes osztályzatokat, és egy bizonyítványt is kiállítottak Orbán Viktor részére. Több szempont alapján is értékelték a kormányfő 12 éves teljesítményét, így a jelképes "okiratot" teleírták elégtelenekkel.