Kész főnyeremény Dunakeszi fideszes polgármesterének lenni

Kész főnyeremény Dunakeszi fideszes polgármesterének lenni

A testület kormánypárti többsége újabb hathavi jutalmat szavazott meg Dióssi Csabának és Erdész Zoltán alpolgármesternek.

"Csak a szokásos. Hat havi jutalom a négy városvezetőnek"

- írja Facebook-oldalán Varga Zoltán, Dunakeszi önkormányzatának jobbikos képviselője, aki meg is osztotta az erről szóló előterjesztést.

A két napja, május 23-án aláírt előterjesztést a frakcióvezető hozzászólása közben (!) két ügyintéző körbeszaladva osztja ki

- hívta fel a figyelmet a Fidesz helyi vezetőinek újabb gyorsított eljárásban megszavazott pluszjuttatására Varga Zoltán, a Jobbik-Konzervatívok várospolitikusa.

A Telex cikke szerint alig két évvel a több milliós jutalmak után, Dunakeszi egy fideszes képviselője arra jutott,

„mivel Dióssi Csaba polgármester, Erdész Zoltán, Sipos Dávid, valamint Nyíri Márton alpolgármester urak munkájának köszönhetően Dunakeszi fejlődése töretlen, az eltervezett legfontosabb fejlesztések a szigorú, takarékos és előrelátó gazdálkodásnak köszönhetően folytatódnak”, ezért aztán a négy városvezetőt újra megilleti a jutalom.

A javaslat május 23-án kelt, két nappal később pedig már le is zavarták a szavazást.

A jutalom mértékét a Telex összevetette az érintett képviselők vagyonnyilatkozataival, ezek pedig számokban így néznek ki:

- Dióssi Csaba polgármester a hivatalával bruttó 1,12 millió forintot keres, így ez nála 6,2 millió forint jutalmat jelent.

- Erdész Zoltán alpolgármester a hivatalával bruttó 1 milliót keres, így 6 millió forintos jutalmat kap.

- Sipos Dávid alpolgármester körülbelül bruttó 995 ezer forintot keres, így neki is szinte 6 millió forintos jutalmat szavazott meg a testület.

- Nyíri Márton társadalmi megbízatású alpolgármesterként havi bruttó 484 ezer forintot keres, így ő közel 3 milliós jutalmat kap.

Ugyanezek az emberek két évvel ezelőtt, 2021 nyarán szintén több milliós jutalmakat kaptak: akkor héthavi jutalmat szavazott meg nekik a testület, és Dióssi Csaba polgármester így 5,7 millió forintot kapott. Azóta a fizetése is emelkedett, és ezzel a jutalom is.

A Magyar Narancs akkor azt írta, a Dióssi Csaba vezette önkormányzat engedélyezte a polgármester családi cégének, hogy felhúzzon egy tíz lakásos társasházat. A polgármester a cégből 2016-ban kiszállt, utána a fia lett az ügyvezető. A négygyerekes polgármester ezután a lap szerint megvette a társasház öt lakását, amihez még csokot is felvett. Az ügyben a DK országgyűlési képviselője, Vadai Ágnes feljelentést tett, de azt a NAV bűncselekmény hiányában elutasította.

Címlapkép: Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere. Fotó: MTI/Máthé Zoltán