Kész Zoltán fideszesként nemmel szavazott a kettős állampolgárságra

Egy cikken belül lett fideszes és kommunista. Szex, kokain, abortusz, szűzlányok. Mélyre ment le a kampány. 

Kész Zoltán az MSZP, a DK, az Együtt és a PM által is támogatott jelölt a veszprémi időközi választáson. Az Index.hu számára adott interjújában azt mondta, hogy sok elkötelezett fideszes barátja van, aki most szavazni fog rá.

Mélyre ment le a kampány

Kész szerint a kampányban sok igaztalan támadás érte. Cáfolta, hogy „szűz lányok rajongója volt”,  ahogy azt is, hogy volt tanítványát vette el. Mindezt elsők között a Pesti Srácok állította korábban, saját értesüléseire hivatkozva.

Kész elmondta, hogy volt már egy cikken belül jobbikos és kommunista is. Az MTV Híradója egy riportban arról faggatta Készt, hogy miért szerepel a szex, kokain vagy az abortusz a tankönyvében. A veszprémi politikus szerint ezzel nagyon mélyre ment le az ellene irányuló támadás.

Bizonytalan párthovatartozás

Kész bevallotta, hogy 2002-ben Orbánra szavazott, mint sokan mások a környéken, 2004-ben lépett be a Fideszbe, majd 8 hónap után ki.

Elárulta, hogy most a Polgári Platformnak is jelöltje, amelynek az elnöke, de az EP-választáson az Együttre szavazott, annak helyi kötődésű jelöltje miatt. A Parlamentben független képviselő lesz, mármint, ha az lesz. 

Kész Zoltán egyébként magánrendőrséget és -úthálózatot is elképzelt. Mi több, mint ahogy azt az alfahir.hu megírta, nemcsak a Fidesszel, hanem rasszizmussal megvádolt elemekkel is kacérkodott.

Eközben nemmel szavazott a kettős állampolgárságra:

„Akkori fideszesként nem értettem egyet a Fidesz álláspontjával. Akkor is azt gondoltam, hogy nem jó, ha a határon túliak szavazati jogot kapnak úgy, hogy nem ők viselik a dolog következményeit.”

Kész saját maga szerint radikális, most például radikálisan megváltoztatná az oktatási rendszert.

A politikust korábban azzal támadta a Fidesz, hogy az elutasítja az általános választójogot. Kész szerint kiragadtak egy részletet, ő másra gondolt:

„Akkor is arról beszéltem, amiről most. Az szavazhasson, aki viseli a következményeit. A határon túliak nem Magyarországon laknak, adóznak, a kormány politikája kevésbé hat az életükre, igazságtalan így a választójog számukra”

- magyarázta gondolatait a "demokrata".

A Népszavának még úgy nyilatkozott, hogy nem ő, hanem Orbán Viktor akart sokakat előregisztrációval távol tartani az urnáktól és Vona Gábor beszélt az általános választójog megkurtításáról. A kifogásolt cikket még akkor írta, amikor Orbán Viktor kijelentette, hogy az oroszokkal nem szabad szövetséget kötni.

„Az embernek változik a véleménye, bár én a választójoggal kapcsolatban a mai napig azt vallom, hogy aki nem itt adózik, akire nem vonatkoznak a magyar törvények, az itt ne voksolhasson”

- húzta alá Kész.

Kész Zoltánt, a politikus emlékezete szerint Navracsics Tibor és Porga Gyula mostani veszprémi polgármester kérte meg 2004-ben, hogy tegye rendbe a helyi Fidelitast, ezt elvállalta. Készt ezután Mihalovics Péter Navracsics későbbi kabinetfőnöke - most a balatoni fejlesztésért felelős kormánybiztos megpuccsolta - húsz beléptetett haverjával. Kész ezután távozott.