Ki gondolta volna, hogy Pista ezt csinálja? Gaskó, a leváltott vasutas feszült ügyei

„Huszonöt éven át teljesen normális volt, hogy nem írtuk rá a számlára, kire költöttük."

Eközben a gáláns Gaskó figurája lassan legendás alak lesz: az ismert érdekvédelmis a visegrádi Silvanus Hotel deluxe lakosztályában 166 ezer forintot költött el Valentin-nap alkalmából, a számlát a szakszervezet állta. 2011 óta a budapesti Kempinski Szállodában is gyakran lehúzta az elnök úr a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) bankkártyáját.

Utódai szerint jogtalanul. 

„Huszonöt éven át teljesen normális volt, hogy nem írtuk rá a számlára, kire költöttük, hiszen itt is megvan az anonimitás lehetősége, ahogy a jogsegélyszolgálatunknál is.”

- magyarázta Gaskó.

Ellentmondásos, hogy a korábbi celebszakszervezetis most miért lett hirtelen népszerűtlen. Bárány Balázs szerint azért, mert többet akart tagdíjakból a szakszervezeti központ. Bárány később arra jutott, hogy az 1,6 milliárdos uniós program is szabálytalanul került felhasználásra. „Ki gondolta volna, hogy Pista ezt csinálja?” – tette fel a kérdést Gaskó korábbi alelnöke, a kontroll hiányára utalva.

A HVG forrásai szerint elfogyott a politikai támogatottság Gaskó mögül, főleg az után, hogy elszerette a fideszes képviselőnek a feleséget, aki ma a Magyar Állami Kincstár elnöke és úgy hívják, hogy Dancsó József. A kormány egyébként is igyekszik elvenni a szakszervezetek mozgásterét, ezért Orbánnak már Gaskóra, mint őfelsége szakszervezetisére nincs szüksége.

A napokban Gaskó István bejelentette: három feljelentést is tesz az őt és a Liga elnökségét ért vádak miatt: a szakszervezet vezetője szerint rágalmazói hamis számlákkal próbálják személyét  lejáratni, és az sem igaz, hogy a Ligánál egy 65 millió forintos kölcsönt  elsikkasztottak volna. 

Gaskó szerint a pénz a tét, a Liga és a vasutas szakszervezetek által birtokolt tízmilliárdos nagyságrendű vagyon kezelésért, a tiszteletdíjakért indult meg a trónok háborúja. 

Mindazért, amit eddig ő maga uralt.