Kiállnak Hiller Pista és a kerítés mellett az MSZP helyi erői

A fóti és a dunakeszi MSZP szervezet egy sor kérdést tett fel.

A fóti és a dunakeszi MSZP szervezet egy sor kérdést tett fel:

„Nem értem, hogy Hiller Pista véleményét miért a médiában vitatják meg az MSZP vezetői? Nem találkoznak a Parlamentben vagy a választmányon? Szoktuk mondani, hogy az MSZP vitatkozós párt. Csak mondjuk vagy tényleg az? Mi a bűne Hiller Istvánnak? A kerítéssel én sem értek egyet, de tényleg, mi a jobb megoldás? A pozitív semlegességet nem díjazták a választók. Az MSZP ebben az időszakban 7%-ra csúszott vissza, míg a Fidesz támogatottsága nőtt! Kérdés, hogy a választókat akarjuk-e képviselni, akik 85%-ban támogatták a kerítést, vagy mi öncélúan politizálunk és a 7%-ot sikerként éljük meg? Ha itt beszéljük ki vagy az ATV-ben a dolgainkat, attól a 7% támogatottság mennyivel fog nőni. Vagy nem is ez az igazi problémánk Hiller Pistával?"

Majd a kerítés mellett érvelt:

„A kerítés normális üzemmódban csak szimbolikus ellenállás a népvándorlással szemben. Egy ellenzéki párt eddig a pontig nyugodtan beleállhatott volna az ügybe!”

Ellenzékiséghez adott recepteket:

"Nem gondolom, hogy a Fidesz ellenzékiségét kellene követni, akik mindig mindenben ellenálltak, kritizáltak, és gyakran nem csak a szocialista kormány ellen harcoltak, hanem a nemzet érdekei ellen is! Természetesen, a menekültekkel szemben a Fidesz viselkedését elítélem!!! Az egyoldalú, elferdített kommunikációt sem támogatom. A kerítés megépítésénél feltételezett túlszámlázást sem támogatom. Ezeket a Fidesz visszaéléseket lett volna célszerű támadni. Önként kivonulni ebből a helyzetből nem a legnagyobb ellenzéki párt erődemonstrációja! Azt gondolom, hogy egy ország, egy párt életében egyszer fordul elő egy ilyen helyzet. Nem volt gyakorlata ebben a helyzetben senkinek, ezért célszerű lett volna összeülni, összedugni a fejüket, és egy közös álláspontot kialakítani."

Majd belemegy aktuálpolitikai, személyügyi kérdésekbe is:

„Gondolom, hogy egy Lendvai Ildikó, Hiller István, Mesterházy Attila, Kovács László biztosan tudott volna tanácsot adni. Csak mondom, hogy a felelősség is megosztódott volna! A pozitív semlegességtől talán többet profitálunk, de ez már a múlt. A tisztújítás meg közeleg.....! Hiller István nem az Orbán kerítést védte meg, csak a józan eszet! Szigetvári Viktor véleménye kit érdekel? Komolyan, ne emeljük már 1% fölé!”