Kiderült: Le Marietta és Törley Katalin vezeti a Kutyapárt EP-listáját

Kiderült: Le Marietta és Törley Katalin vezeti a Kutyapárt EP-listáját

Megvan, név szerint kik szerepelnek a Kétfarkú Kutya Párt saját listáján a június 9-én esedékes EP-választásra.

Kutyapárt menni Európa! De most komolyan

- írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Kétfarkú Kutya Párt vasárnap.

Kifejtették, tagságuk szavazott a 2024-es listáról az EP-választásokra. Egyes sajtóhírekkel ellentétben nem "a vezérkar tájékoztatta a tagságot", hanem a taggyűlés szavazott a párt elnöksége által előterjesztett névsorról.

A kutyapártos EP-képviselőjelöltek sorrendje:

1. Le Marietta

Részvételiségi szakértő és urbanista. A Járókelő.hu alapítója. 2020-ban létrehozta a Főpolgármesteri Hivatal részvételiséggel foglalkozó osztályát, és elindította a főváros közösségi költségvetési programját. 2023-ban Hubert H. Humphrey ösztöndíjasként elvégezte a Massachusetts Institute of Technology (MIT) városi és regionális tudományok programját.

2. Törley Katalin

23 évig tanított francia nyelvet, irodalmat és civilizációt. Az állásából 2022 októberében elbocsátották a polgári engedetlenségi mozgalomban való részvétel miatt.

Jelenleg a Tanítanék Mozgalom aktivistájaként, illetve a Romaversitas Alapítványnál és a Polgár Alapítvány oktatási ügykoalíciója mellett dolgozik szakértőként, tanácsadóként.

3. Juhász Veronika

A Kétfarkú Kutya Párt alelnöke, önkormányzati képviselő a II. kerületben. Főképp szociális ügyekkel, közösségfejlesztéssel, civil szervezetekkel foglalkozik.

4. Tóth Imre (Bruti)

Humorista, zenész. A Kutyapártnak írt dalokat, beszédeket, forgatott videót, és a 2022-es parlamenti választások előtt az M1-en kapott 5 percünkben a barátnőjével telefonált az egész ország előtt.

5. Becker András

Az Átlátszó és a MaNcs egykori újságírója, ő írt először a Tiborcz Istvánt érintő Elios-ügyről. Jelenleg kamionsofőr egy osztrák cég alkalmazottjaként.

6. Derdák András

Kultúraközvetítő. A legendás Banán Klub egykori vezetője, később a Millenáris művészeti igazgatója, majd diplomata Párizsban, a Collegium Hungaricumként működő Magyar Intézet élén. 2011-től a Sziget és más közép-európai fesztiválok franciaországi promótere. A Covid óta saját projektet épít az ökoturizmus és a fenntartható fejlődés jegyében. Magyar-francia kettős állampolgár.

7. Sándor Balázs

A Kutyapárt regionális koordinátora. Politológia szakon végzett, most pedig nemzetközi tanulmányok, Európai Unió szakirányon tanul mesterképzésen. Tudja, hogy melyik a legjobb menza az Európai Parlamentben.

8. Zakota Tamás

A Kutyapárt regionális koordinátora. Tájrendező-, kertépítő és környezetmérnök.

9. Szin Richárd

Elvégezte a nemzetközi közszolgálati kapcsolatok szakot, és a nemzetközi vízkormányzás és vízdiplomácia szakot angol nyelven. Szakmai gyakorlatait a NAV Nemzetközi Főosztályán és Magyarország Hágai Nagykövetségén végezte. A faviccek.hu-n jelenleg 5. helyen áll a legtöbb beküldött favicc toplistán 149 viccel.

(Címlapkép: Le Marietta és Törley Katalin - Facebook)