Kiírták a 3-as metró felújítási tenderét

Tarlós István felidézte, határidőt szabott a közbeszerzési cég vezetőjének, ha szeptember 12-ig nem készítik el a tendert "a kivitelezés munkafázisainak", akkor javaslatot tesz az elbocsátására.

Hétfő éjfélig szólt a határidő, és nem sokkal 23 óra után megérkezett a Miniszterelnökségtől a támogató tanúsítvány és a közbeszerzési cég feltöltette a kivitelezési tenderkiírást és elküldte a közbeszerzési hatóságnak - közölte a főpolgármester, hozzátéve, ezt két napon belül kell eljuttatniuk az Európai Unió hivatalos közlönyéhez, ahol majd öt napon belül jelenik meg.

Tarlós István elmondta, a kivitelezési munkák - ez év november helyett - jövő év februárjában vagy március elején kezdődhetnek el. Ez a közbeszerzési eljárás szabályaiból fakad - magyarázta a főpolgármester, hangsúlyozva azt, hogy a metrószerelvényeket pótló buszoknak legkésőbb február középig meg kell érkezniük.

[fb_pages_codes:budapest]

A felújítási munka várható befejezési határidejére vonatkozó kérdésre úgy fogalmazott: "2019 vége még nem zárható ki", de azt gondolja, hogy 2020 tavaszára végeznek.

Már persze akkor, ha befut az Orbán Viktor által erre megígért 50 milliárdos önrész, aminek egyelőre nyoma sincs a költségvetésben.

Közben egyre több budapesti, illetve a fővárosban tanuló, vagy dolgozó vidéki ember érzi úgy, hogy a 3-as metró borzalmas állapota napi életveszélyt jelent számukra.

Számukra jelent most kivételes lehetőséget a Jobbik metrófelújításért folytatott aláírásgyűjtése.