Nőket erőszakoló sorozatgyilkost végeztek ki Kínában, egy korrupciós ügy buktatta le

Kao Cseng-jungot tavaly márciusban ítélték halálra. A rendőrség több mint százezer ujjlenyomatot és DNS-mintát gyűjtött, de csak

a vesztegetés miatt letartóztatott nagybátyjától vett DNS-minta vezette a hatóságokat 2016-ban a sorozatgyilkos nyomára.

Kao a kínai hatóságok szerint megerőszakolta, majd meggyilkolta áldozatait, akik holttestét ezt követően meggyalázta. A bestiális gyilkosságok miatt a kínai sajtó hamar ráragasztotta a "hasfelmetsző Jack" gúnynevet. A rendőrség feltételezései szerint a gyilkos indítéka szexuális perverzió mellett nőgyűlölet lehetett.

Kao szinte minden alkalommal ugyanazt a cselekvésmintát követte: olyan nőket követett hazáig, akik valamilyen piros ruhadarabot viseltek, megerőszakolta, majd megölte őket, ezt követően pedig feldarabolta holttestüket. Legfiatalabb áldozata mindössze nyolcéves volt.

A gyilkos Kanszu és a szomszédos Belső-Mongólia tartományok területén követte el rémtetteit.

Az eredeti hasfelmetsző Jack szintén egy sorozatgyilkos volt, aki 1888-ban öt prostituáltat ölt meg brutálisan London Whitechapel nevű nyomornegyedében. A bűnügyet a brit hatóságoknak sosem sikerült feltárniuk.

A pekingi hatóságok nem teszik közzé, hogy évente hány halálos ítéletet hajtanak végre. Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet becslése szerint Kínában évente több embert végeznek ki, mint a világ többi részén együttvéve. Az AI úgy tudja, 2017-ben több ezer volt a kivégzések száma.