"Kitépem a májadat, te csicska!" - behúzták a csőbe a kamu nyereményes csalót

Döbbenetes hangfelvételt tett közzé egy szombathelyi férfi, aki azt rögzítette, ahogy valaki megpróbálja őt átverni egy kamu nyereménnyel a "Telenor-Szerencsejáték Zrt." nevében.

A Papp Tamás álnéven bemutatkozó férfi először a bankkártya adatokat próbálja meg kihúzni áldozatából, majd amikor ez nem jön össze, akkor arra próbálja meg rávenni, hogy fizessen be "postai tranzakciós díjat", mert a nyereményét így tudja majd postán megkapni. A beszélgetést rögzítő K. Róbert hamar rájön a turpisságra, és el is árulja a telefonálónak, hogy a felvételt be fogja vinni a rendőrségre, mire az eléggé ideges lesz, és mocskos módon kezdi szidalmazni. A felvétel meghallgatását éppen ezért csak nagykorú olvasóinknak ajánljuk. 

Az átverés már az első mondatok után nyilvánvalóvá válik, de gondoljunk bele abba, hogy hányan lehetnek olyanok az országban, akiket esetleg még így is meg lehet vezetni. Ha valaki kiadja a bankkártyájának az adatait, vagy kétes eredetű számlaszámokra fizet be pénzt, akkor könnyen pórul járhat, így mi magunk is csak kellő körültekintésre tudjuk felszólítani az olvasóinkat. Ha pedig úgy érzik, hogy átverték, akkor a legegyszerűbb, ha a rendőrséghez fordulnak. Így tett a felvétel készítője is, és remélhetőleg a csodaszép hangú barátunk hamarosan a sitten várhatja a telefonálási lehetőséget.