Kocsis Máté szombat éjjel megmutatta a Terminátornak, hogy ki a tökösebb

Elfajult a vita az azonos neműek házasságának ügyében: a Fidesz „nem buzeráns” kommunikációs igazgatója kihívta maga ellen az LMBTQ-közösséget támogató Arnold Schwarzeneggert.

Arnold Schwarzenegger (68) például azzal támogatta a legfelsőbb bíróság elhatározását, hogy az LMBTQ közösség jelképét, egy szivárványszínű zászlót töltött fel közösségi oldalára saját profilképe elé. Ennek tükrében lehetnek új értelmezési tartományai annak, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója, a VIII. kerület polgármestere is lecserélte FB-profilképét szombat éjjel. Az okos-telefonnal szerkesztett illusztráción a politikus Arnoldhoz hasonlóan egy zászlót töltött fel, de nem szivárványszínűt, hanem a magyar trikolórt. Kocsis Máté (34) korábban többször kijelentette, az ez irányú szóbeszédeket megcáfolva, hogy "nem vagyok buzeráns!"Mondjuk más kérdés az, hogy sok hozzászóló szerint Máté ezt a cáfolgatást annyira túltolja, hogy ezzel éppen az ellenkező hatást éri el.

Kovács Zoltán (46) kormányszóvivő egyébként rövidesen követte Máté példáját. Az említett tekintetes urak nyilvánvalóan nem úgy értik, hogy aki nem heteroszexuális, az nem is magyar, hanem úgy, mint Orbán Viktor (52), azaz, hogy a hazai szabályozás e tekintetben megfelel a normáknak. Ugye úgy kezdődött ez az egész, hogy a magyar miniszterelnök a Homofóbia-ellenes világnapon újságíró kérdésre elmondta, hogy a homoszexuálisokkal kapcsolatban minden úgy jó, ahogy van, megköszönte az LMBTQ embereknek, hogy nem provokálnak, emlékeztet arra is, hogy magyar alaptörvény szerint a házasság intézménye kizárólag egy férfi és egy nő között keletkezhet. Ungár Klárát (57) a nyíltan leszbikus politikusnőt ekkor kapta el a jogvédő indulat: megnevezett két fideszes, általa melegnek tartott politikust, akik nem mernek „előbújni” (angol kifejezéssel: coming out). Közösségi oldalán fenntartott üzenőfalára felírta, hogy „Szájer” és „Kocsismáté”. Bayer Zsolt (52) később arról írt publicisztikát, hogy Viktor hibázott, amikor a provokatív kérdést megválaszolta, Máté ezt a cikket „szenzációsnak” nevezte.

Érdekesség, hogy februárban az osztrák származású Schwarzenegger éppen Viktorral pózolt együtt, majd arról nyilatkozott, hogy Ausztriát és Magyarországot jó lenne egyesíteni. Ezt a közös képet hazánk első embere osztotta meg. A Terminátor egyébként az amerikai republikánus párt kormányzója volt, amely párt ugyan megosztott az egynemű házasság ügyében, de alapvetően konzervatívabb erő, mint az Obama-adminisztráció. Schwarzenegger gyaníthatóan a hollywoodi múltja és jelene miatt megengedőbb.