Kómába esett a rettegett csecsen hadúr Ramzan Kadirov

Kómába esett a rettegett csecsen hadúr Ramzan Kadirov

Putyin egyik leghívebb támogatója hirtelen lett rosszul. Állítólag az Egyesült Arab Emírségekbe szállítják gyógykezelésre.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) is megerősítette, hogy Ramzan Kadirov csecsen hadúr hosszabb ideje tartó súlyos betegségének romlása miatt kritikus állapotban van.

Igen, valóban vannak olyan információk, hogy a háborús bűnös Kadirov súlyos állapotban van – a meglévő betegségei súlyosbodtak, és ilyen súlyos állapotot okoztak

- idézi a 168 óra Andrij Juszovot, az SBU szóvivőjét, aki péntek este az Obozrevatel ukrán hírügynökségnek nyilatkozott. Juszov ugyan nem szolgált részletekkel Kadirov egészségügyi problémáiról, de azt hangsúlyozta: „nem sérülésről van szó, az egészségi állapota romlott”.

Ramzan Kadirov, a csecsen vezér a nyugat hírhedten erős hangú kritikusa, ám annak ellenére, hogy lógós ingyenélő semmittevő élősködőknek tartja a nyugatiakat, nem veti meg a luxust; például 15 éves fiát egy gyémántokkal kirakott, 500 milliós Royal Oak karórában fotózták le. Kadirov bakancs tekintetében nem adja alább a Pradánál, ha bokszzsák, akkor minimum Louis Vuitton, illetve évi 14 évi alkalommal szeret kiruccanni a dubai nyaralójába.

Andrij Juszov szerint a Kadirov egészségi állapotáról szóló információkat több orvosi és politikai forrás is megerősítette. Az Obozrevatel csecsen forrásai szerint Kadirov már több napja kómában van, és arra vár, hogy Csecsenföldről külföldre, feltehetően az Egyesült Arab Emírségekbe szállítsák, hogy ott kezeljék.

Kadirov Vlagyimir Putyin orosz elnök elkötelezett támogatója, csapatai Ukrajna ellen is harcba léptek.

Címlapkép: Ramzan Kadirov csecsen hadúr. Fotó: Facebook