Kormányzati megszorítás helyett a Jobbik bővítené az otthonteremtési támogatásokat

Kormányzati megszorítás helyett a Jobbik bővítené az otthonteremtési támogatásokat

Az Orbán-kormány még a megszorítást is megszorítja - jelezte Z. Kárpát Dániel, aki inkább a multik támogatását kurtítaná meg, mint hogy a magyar családokon és fiatalokon spóroljon.

"Nemrég derült ki, hogy az otthonteremtés támogatása tekintetében a kormány még a megszorítást is megszorítja: a városi csok sajnálatos eltörlése mellett úgy tűnik, hogy a megmaradt támogatások összegét sem növelik érdemi módon" - hívta fel a figyelmet csütörtöki Facebook-posztjában Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a családalapítás előtt álló, a szülőföldjükön boldogulni próbáló magyar fiatalokat eddig is számos brutális kormányzati hiba és mulasztás hátráltatta: egész Európában itt a legmagasabb az áfa a gyermeknevelési cikkeken, a keresetekhez képest pedig talán itt növekedtek a legnagyobb mértékben az ingatlanárak és az albérleti díjak is.

A bérek és fizetések ranglistáján sem sikerült előrelépni, vagy akár csak érdemben közelíteni az európai átlaghoz, így egy magyar fiatal sok esetben csak az olyan típusú támogatásoktól várhatott segítséget, melyeket most a városokban teljesen leépít a kormány

- emelte ki a jobbikos politikus az Orbán-kormánnyal szembeni kritikáját.

Az ellenzéki párt alelnöke rögzítette:

a Jobbik-Konzervatívok alapvetése teljesen világos: ezeken a területeken nem szabad fűnyíróelv-szerűen spórolni, és az egyszer megérkező uniós források felhasználásával évente kell növelni az otthonteremtésre fordítandó támogatási összegeket, méghozzá inflációkövető módon!

Amíg pedig az említett forrásokhoz nem jutunk hozzá, felülvizsgálnánk a multinacionális cégek számára nyújtott vissza nem térítendő támogatásokat, és sokkal hamarabb kurtítanánk meg azokat, mint bármiféle családtámogatást

- tette egyértelművé Z. Kárpát Dániel.

(Címlapkép: Z. Kárpát Dániel - Béli Balázs/Alfahír)