3334 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 91 beteg

3334 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 91 beteg

3334 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 177 952 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, tájékoztat a koronavirus.gov.hu:

  • elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3891 főre emelkedett;
  • 43 339-en pedig már meggyógyultak;
  • az aktív fertőzöttek száma 130 722 fő (az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti);
  • 7461 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 627-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét. 

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és 93 kórházban  tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat .

Elindult az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésekben részt vevő egyetemi hallgatók is részt vesznek 2 hetes fizetett gyakorlat keretében.

Mától a kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 5660 esetben intézkedett.