Koronavírus-gyanú miatt karanténba került a Pesti úti idősotthon orvosa is

Koronavírus-gyanú miatt karanténba került a Pesti úti idősotthon orvosa is

A 24.hu birtokába került levélben az áll, hogy "(...) a Pesti Úti Idősek Otthon intézményi orvosa COVID-19 megbetegedés gyanúja miatt 14 napos otthoni járványügyi zárlat alá kerül, így nem tudja ellátni személyesen a szerződésben foglalt feladatait".

A lap szerint ezt a X. kerületi tisztifőorvos küldte az idősotthon vezetőjének, a levél valódiságát több forrásból, például a fenntartó Fővárosi Önkormányzat sajtóirodájából is megerősítették.

A tájékoztatás szerint már találtak helyettest, aki hétfő délelőtt fel is vette a munkát.

A Pesti úti idősotthonban 151 koronavírusos beteget diagnosztizáltak, heten elhunytak, az ügyből botrány lett, itt írtunk róla bővebben:

Karácsonyék már három hete kérték a kormányt a szigorításra az idősotthonoknál, de nem történt semmi

Karácsony Gergely nyilvánosságra hozott négy dokumentumot, amelyekből szerinte kiderül, hogyan kerülhetett a koronavírus-fertőzés a budapesti idősotthonokba. A főpolgármester leszögezi, hogy szerintem továbbra is a járványt és a nyomában keletkező gazdasági és szociális válságot kellene felelősen kezelnie a kormánynak, és nem a politikai ellenfelet legyűrni hazug lejáratással - de úgy tűnik, vannak, akik ezt másként gondolják.