Vírustagadók ostromolják a Nemzeti Választási Bizottságot

Vírustagadók ostromolják a Nemzeti Választási Bizottságot

Ahogy sokasodnak a második hullámra való felkészülés jegyében a korlátozó intézkedések, egyre erőteljesebbé válnak a tiltakozó hangok is. 

Járványtagadó/vírustagadó/COVID-bagatellizáló(?) magyarok közül többen - jobb híján - népszavazási kezdeményezésekkel próbálkoznak, jelen pillanatban több kérdésük is ott pihen a Nemzeti Választási Bizottság asztalán, és elbírálásra vár.

A Seres Mária-féle Civil Mozgalom Egyesület augusztus 27-én három kérdéssel is előállt:

  • "Egyetért Ön azzal, hogy a személyes szabadságot járvány miatt ne lehessen korlátozni?”
  • „Egyetért Ön azzal, hogy védőoltásra senkit ne lehessen kötelezni, és annak hiánya miatt ne lehessen büntetni vagy korlátozni sem?”
  • „Egyetért Ön azzal, hogy szájmaszk viselésre senkit ne lehessen kötelezni, és annak hiánya miatt ne lehessen büntetni vagy korlátozni sem?”

Váradi Barna az esetleges koronavírus-vakcina gyártása miatt aggódik, de a maszkhasználatot is kifejezetten ellenzi. Ugyanakkor globális szintre is emelné a küzdelmet a koronavírus-járvány elleni küzdelemmel szemben.

  • "Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés törvényben mondja ki, hogy emberiesség elleni bűncselekménynek minősül a génmódosított nukleinsav alapú vakcina igénybevételének kötelező előírása?"
  • „Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés törvényben mondja ki, hogy emberiesség elleni bűncselekménynek minősül az orrot és szájat eltakaró orvosi eszköz, arcmaszk használatától függővé tenni egyéni szabadságjogok, úgymint tömegközlekedési eszköz használata, javak vásárlása és szolgáltatások igénybevétele gyakorlását?”
  • „Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés törvényben mondja ki, hogy az Egészségügyi Világszervezet által 2020 március 11-én világjárványnak nyilvánított új koronavírus okozta járvány nem minősül a Magyarország Alaptörvénye 53. cikk (1) szerinti élet-és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapásnak, ezért rá hivatkozva a Kormány nem hirdethet veszélyhelyzetet?”

Ákos Zoltánnak viszont már papírja van róla, hogy az új világrend akadályozza a harcát, ugyanis az NVB elutasította eme kezdeményezését:

  • „Ön egyetért-e azzal, hogy Magyarországon vészhelyzeten kívüli időszakban ne legyen kötelező a szájmaszk a munkahelyeken és a tömegközlekedéseken?”

S a helyzet tragikomikuma az, hogy az NVB mindezt azzal indokolta, hogy a népszavazást kezdeményező állampolgár összekeverte a "vészhelyzet" és a "veszélyhelyzet" közti jogi fogalmakat. Így a kérdése nem egyértelmű.

Véletlen lenne?

Egyébként, akit érdekel...

megkérdeztük a járvány második hullámával kapcsolatban Puzsér Róbertet, Vona Gábort, Deák Dánielt, Tóth Tamást és Lukács László Györgyöt,

a Magyar Orvosi Kamara álláspontját a vírustagadásról és a stadionokról itt olvashatja el.