Kósa Lajos mondott valami nehezen értelmezhetőt a kötvényekről

Vagy nyárig kivezetik, vagy nyárig még biztos lesz.

A Magyar Távirati Iroda így számolt be az esetről:

"a letelepedési kötvényekről - szintén kérdésre - elmondta, nincs konkrét céldátuma a kivezetésnek, személyes véleménye szerint jövő nyáron már nem lehet a konstrukció kiváltását kezdeményezni".

Reginam occidere bonum est timere

A kormánypárti politikus szónoki képessége híres, azonban most mintha Merániai János esztergomi érsek útjára tévedt volna.

Ha Kósa Lajos arra gondolt, hogy jövő nyáron már nem lehet élni a konstrukcióval, tehát nem lehet „kiváltani” a kötvényt, az elvileg azt jelentené, hogy addigra felfüggesztik a kereskedést. Ha viszont arra gondolt, hogy a konstrukciót - mint államadósság-csökkentő eszközt - nem lehet kiváltani jövő nyáron, akkor ez azt feltételezi, hogy minimum fél évig még folytatódhat a kereskedés.

Szerinte egyébként a kötvények kivezetése a piacról nem jelenthet problémát, erre két módot is megjelölt: a kormány saját hatáskörben is dönthet arról, hogy nem bocsát ki ilyen kötvényt, a parlament pedig a törvényhelyet szüntetheti meg.

Alaptörvény-módosítás 3.0

Idetartozik, hogy az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága szerdán ismét ülést tart, és lapunk információi szerint a Jobbik ismét megpróbálja napirendre vetetni a kötelező betelepítési kvótákat és a letelepedési kötvények forgalmazását egyszerre kizáró alaptörvény-módosítását.