Több száz millió forinttal drágult menet közben Németh Szilárd birkózóakadémiája

Több száz millió forinttal drágult menet közben Németh Szilárd birkózóakadémiája

Hosszabb távon csökkentenék a költségeket.

250 millió forinttal megtoldották a Magyar Birkózó Akadémiához tartozó sportcsarnok építési költségeit, a pénzből megújuló energiaforrásokat telepítenek a komplexum területére. Az így 2,5 milliárd forintból megvalósuló, 4000 négyzetméteres létesítmény a Magyar Birkózó Akadémia Alapítványé lesz, a szervezetet Németh Szilárd Fidesz-alelnök alapította.

Az Unió hivatalos lapjában közzé tett hirdetményben azzal indokolták az áremelkedést, hogy az eredetileg tervezettnél olcsóbban fenntartható, környezetbarátabb megoldást választottak menet közben:

"A tervezett gázberendezések egy részét levegő-víz hőszivattyús berendezések váltják ki. A tervezett épület tetőfelületének és parkoló lefedésének hasznosításával, valamint napelemes rendszer beépítésével a tervezett elektromos fogyasztás jelentős részét kívánja biztosítani Megrendelő."

A több más sportberuházással együtt csaknem ötmilliárd forintból megvalósuló csepeli birkózóakadémia várhatóan ősszel készül el, a mellette levő kollégiumba pedig egy évre rá költözhetnek be a fiatal sportolók.

Az alapítvány korábbi közleménye alapján "a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia küldetése, hogy a multifunkciós sportcsarnok és a kapcsolódó szakkollégium bázisán a sportág hazai és nemzetközi szinten is elismert képzési, továbbképzési központjává váljon."

Fotó: a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia bokrétaavatója, forrás: Magyar Birkózó Szövetség