Hiába az MSZP-Fidesz nagykoalíció, a Jobbik tovább próbálkozik

Amennyit Rogán Antal elkölt, abból 34 ezer köztisztviselő fizetését emelhetnék.

Csütörtökön ismét törvényjavaslatot nyújtott be a Hegedűs Lorántné a köztisztviselői alap növelése érdekében.

A Jobbik országgyűlési képviselője a jelen javaslattal azon köztisztviselők bérét rendezné, akik az Országgyűlés Hivatalában, a Köztársasági Elnöki Hivatalban, illetve az Alkotmánybíróság Hivatalában dolgoznak. Ugyanakkor az önkormányzatokban dolgozó köztisztviselők bérének emelését is több alkalommal indítványozta a Jobbik, s kezdeményezésiket még mindig fenntartják.

"A Jobbik mióta parlamenti párt, követeli, hogy a köztisztviselői illetményalap jelentősen emelkedjen. Az, hogy jelenleg is a közszolgák 2/3-a a garantált bérminimumot kapja, azt mutatja, hogy a Fidesz valójában szolgasorsban kívánja tartani őket. Ezzel az Orbán-kormány azt a 2008-as IMF-paktumot hajtja végre, amit még a Gyurcsány-kormány kötött. Ez az MSZP-Fidesz nagykoalíció, ami - noha kevés szó esik róla -, de a legkézzelfoghatóbb valóság ma Magyarországon"

- indokolta javaslatát Hegedűs Lorántné.

A Jobbik béruniós kezdeményezése kapcsán is több alkalommal elhangzott, hogy jelenleg is elegendő forrás a bérek rendezésérére, ha ezek a pénzek nem a korrupciós csatornákon szivárognának el.

A 34 ezer köztisztviselő bérének 20 százalékos megemelése mindössze 15 milliárd forinttal terhelné meg a költségvetést. Hogy érezzük ennek mértékét:

a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium csak 2016. október 1. és 2017. június 30. között 15.574.895.457 forint értékben kötött keretszerződést propaganda kifejtésére.

(törölt tartalom - lásd. helyreigazítás)

Jelenleg egyébként 450 ezer köztisztviselő dolgozik átlagban nettó 170.000 forintért, ami a nyugati bérek töredéke, egy osztrák önkormányzati osztályvezető 1 millió Ft-nak megfelelő összeget visz haza.

A Jobbik európai béruniós kezdeményezése a párt korábbi törekvéseinek a felerősítése, rendszerezése.

Helyreigazítás

2017. szeptember 15. napján "Hiába az MSZP-Fidesz nagykoalíció, a Jobbik tovább próbálkozik" címen közzétett cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy "a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium csak 2016. október 1. és 2017. június 30. között 15.574.895.457 forint értékben kötött keretszerződést propaganda kifejtésére Rogán Antal pasa parki szomszédja, Csetényi Csaba egyik cégével (New Land Media Kft-vel)".

A fentiekkel ellentétben a valósag az, hogy a New Land Media Kft. nem Csetényi Csaba cége, annak Csetényi Csaba nem tulajdonosa, ahhoz semmi köze. A New Land Media Kft., így a fenti ídőszakban Csetényi Csaba révén, a Miniszterelnöki Kabinetirodával nem kötött a cikkben írt összegre vonatkozóan keretszerződést. 

A tévedésért elnézést kérünk.