Kubatov a Fradi-sasról: totemállat helyett rajzfilmfigura

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club regnáló elnöke a tőle megszokott bicskanyitogató stílusban a Rádió Q-nak adott interjújában válaszolt a betelefonálók és érdeklődők kérdéseire. 

Kubatov szerint a Fradi kemény magja erkölcsi károkat okozott, a Fradi Security-t „volt rendőrök vezetik”, „nem tud” a szurkolókat ért fenyegetésekről, többet nem ül le az ultrákkal, megerősítette, hogy a Fradi totemállatát pedig egy rajzfilmfigurára cserélték le, mert inkább a gyerekeknek akarnak kedvezni. Kiválogattunk néhány fontosabb kérdést és választ a Nemzeti Sport oldaláról:

A Fradi kemény magja mennyi kárt okozott az évek során?

Nem az a probléma, hogy fizikai károkat okoztak, hanem az, hogy erkölcsit. Sok cég gondolta úgy, hogy ha a Fradi szurkolói így viselkednek, akkor nem szponzorálja az FTC-t, ezért sok bevételtől elestünk. Az élet minden területén törekedtem arra, hogy elsők legyünk. A büntetések terén nem akartam, most a harmadik helyen vagyunk, ez nem kis lépés. Ma már töredékét fizetjük az eddigi büntetéseknek.

Nem zavarja-e, hogy a Fradi Securityban bűnözők vannak? Mennyire vethető ez össze a helyes erkölcsi morállal?

Volt rendőrök vezetik, vannak benne kemény srácok, de a mi szurkolótáborunk is ilyen.

A Fradi C-közép tagjai, akik szkennelnek, miért kaptak fenyegetéseket egy békés demonstráció alkalmával?

Ha erről az ügyről kapok bizonyítékot, azonnal kivizsgálom. Volt, hogy el kellett küldenünk valakit, de erről az esetről nincs bizonyítékom, addig pedig nem tudok mit intézkedni.

Tárgyal-e még az ultrákkal? Ha nem, miért nem?

Három és fél évig tárgyaltam, eljátszották a bizalmamat, már nem ülök le velük.

Mit gondol az új sasról? Ki hagyta ezt jóvá? Mit fogyasztott előtte?

Ez egy másik, új koncepció, idáig volt egy totemállatunk, olyan jelmezben, amiben nem igazán tudott mozogni. Megkérdeztük a szurkolókat, kilencven százalékuk le akarta cserélni a sast. Külföldön általában rajzfilmfigurának ábrázolják a kabalafigurát, ez is úgy néz ki, inkább a gyerekeknek kedvez majd. Az egy másik kérdés, hogyan fogadják szurkolók. Nincs szükség rá, hogy lecseréljük, mert amikor látják, hogyan mozog, focizik, lövi a tizenegyest, akkor megszeretik. A Diósgyőr ellen lesz meglepetés, igazi sast reptetünk körbe.