2019-re marad Bróker Marcsi ítélete

A Szolnoki Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel azt közölte: már az első sértettek tanúkénti kihallgatásakor nyilvánvalóvá vált a bíróság számára, hogy egy-egy tanú esetében a büntetőügyekben megszokott, átlagosan legfeljebb egy-másfél óra helyett a kihallgatásuk akár két-három órán át is tarthat.

Papp Judit elmondása szerint ennek az az oka, hogy a bíróságnak sok olyan okiratot kell a tanúk elé tárnia, amelyeket a nyomozás során nem tettek meg az eljáró hatóságok. Mindez több száz kihallgatandó tanú esetében jelentősen elhúzhatja az eljárást - tette hozzá.

A tárgyalás menetére hatással van az is, hogy az idézett tanúk egy része nem jelenik meg a bíróság előtt, amely újabb tárgyalási napra kénytelen ismételten beidézni őket. Emellett a Szolnoki Törvényszéken számos más ügyben is eljárnak. Annak ellenére, hogy a Kun-Mediátor-ügy prioritást élvez, idén előreláthatólag nem hoznak ítéletet az ügyben - jegyezte meg a szóvivő.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tavaly június 9-én 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és a számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat Dobrai Sándorné ellen.

A vádirat szerint a nő a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. vezetőjeként a cég tizenöt éves működése alatt az ügyfeleit megtévesztve 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.