Válságálló társadalmat ígér az ellenzék

Válságálló társadalmat ígér az ellenzék

Április 3. után visszaadjuk a megélhetés biztonságát - hangoztatta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az Egységben Magyarországért pártszövetség vasárnapi sajtótájékoztatóján. A következő, demokratikus kormány arra fog törekedni, hogy válságállóvá tegye a társadalmat – mondta, hozzátéve,

„Igenis megtartjuk a 13. havi nyugdíjat és visszavezetjük a svájci indexálást”

A Fidesz vádjait cáfolva hozzátette: megtartják a rezsicsökkentést, valamint jön majd a panelprogram, és a „kádárkockák” a felújítása is.

Kunhalmi döntő fontosságúnak nevezte, hogy bizonyos szektorokban béremelés legyen, például a pedagógusoknál, legalább 50 százalék erejéig.

Mint kiemelte, az egészségügyben is emelni kell a szakdolgozók bérét, hogy ne hagyják el a pályát, valamint a rendőröknek is tisztességes bér, tisztességes életpályamodell kell, mert nagyon kevesen akarnak rendőrnek menni.

Negyedik, béremelés szempontjából kiemelten kezelendő területként a szociális ágazatot jelölte meg.

Az MSZP társelnöke szerint Orbán Viktor „hiába állítja be önmagát békegalambnak, maximum egy kakas, abból is leginkább a szélkakasra hasonlít”. A NATO az, amely garantálja Magyarország békéjét és biztonságát – emelte ki, és arra kérte a magyar társadalmat, védje meg mind európai uniós, mind NATO-tagságunkat, mert „ez is tétje a következő választásnak”.

Kunhalmi Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter egy lakossági fórumon elszólta magát: elmondta, hogy pénzügyi kiigazításokra, azaz megszorításokra lesz szükség a választások után.

Szerinte az Európai Uniótól azok a források, amelyek az egészségügy fejlesztését, vagy éppen a panelprogramot hivatottak szolgálni, csak akkor fognak megérkezni, ha az EU garanciát lát arra, hogy ezeket a forrásokat nem lopják el.