Kurt Cubain halálát is meglovagolják a szcientológusok

Mint írják: Cobain már régóta a pszichiátriai stílusú „segítség” áldozata volt, amelynél a megoldások épp olyan kétségbeesettek voltak, mint a szituációk, amelyek megoldásában folyamatosan kudarcot vallottak. Az igazság az, hogy az iskolás időszakát megelőzően az őt hiperaktivitással diagnosztizáló személyek "egyfajta kémiai kényszerzubbonyba" dugták Cobaint. Egyike volt azon gyerekeknek, akiket az 1960-as és 1970-es évektől függőséget okozó, tudatbefolyásoló szereknek vetettek alá az „oktatási segítség” álcája alatt.
 
Szerintük a "receptre felírt, függőséget okozó szerek szedésével töltött évek után könnyedén nyúlt az utcai drogokhoz." - kapcsoltak össze egy merész huszárvágással amúgy egymással nem össze illő dolgokat.
 
Az árnyékszervezet szerint, amikor Cobain drogproblémája kritikussá vált, felesége, Courtney Love és barátaik beíratták Cobaint egy pszichiátriai drogelvonó központba, ahonnan "harminchat órával a felvétele után megszökött a programról, és egy csendes Seattle-i környéken, a garázsa feletti apró szobában egy sörétes puskából leadott fejlövéssel véget vetett saját életének."
 
- elfelejtve megemlíteni, hogy az erős antidepresszánsokra szedett drog és alkohol nem éppen a legjobb párosítás. Mintegy mellékesen megjegyzik azért, "heroint és függőséget okozó pszichiátriai nyugtatót, Valiumot találtak a vérében" - persze azt már nem teszik hozzá, hogy a halálát nem az orvosok, hanem a számolatlanul fogyasztott tudatmódosító szerek és a depresszió kombinációja okozta.
 
A CCHR évek óta turnézik a „Pszichiátria: Károkozás és halálesetek" című áltudományos vándorkiállításával, amellyel a nagyközönséges próbálja meggyőzni a pszichiátria gonosz tevékenységéről, csúsztatásokkal teli és demagóg módszerekkel.

A szervezet, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (Citizens Commission on Human Rights, CCHR) Alapítvány előszeretettel nyúl az alkoholtól, drogtól és depressziótól (és persze ezek kombinációitól) szenvedő és belehaló világsztárokhoz, gondosan elhallgatva a mögöttes, lelki, vagy épp szervi eredetű problémákat.
 
Pedig mennyivel jobban járt volna szegény Kurt Cobain, ha a pénzét mondjuk a Szcientológiai Egyház valamelyik háttérszervezetének adta volna, s a különböző, természetesen nagyon sok pénzbe kerülő "tanfolyamokon" lépdelhetett volna előre a megvilágosodás felé. Persze, csak ha van elég pénze.

Mint ismert, a szcientológusok és "egyházuk" azért is kampányol olyan hevesen a pszichiátria és a pszichológia ellen, mivel a kezelt betegek labilis állapotából adódóan közülük könnyen szerezhet tagokat (természetesen gazdag, befolyásos tagokat). Nem is csoda ez a nagy ellenségeskedés: a pszichológusok, mind a pszichiáterek tudják a leghitelesebben megcáfolni a szcientológusok áltudományos, abszurd téziseit, és rávilágítani a sokak szerint egyszerű pénzbehajtásról, megfigyelésről szóló szervezetük működésére.