Lakott területeket lőnek az ukránok

Nehézfegyverek robaja hallatszott szombat este a kelet-ukrajnai Donyeck városában. Az ukrán hadsereg ágyúzza a környéket.

A donyecki hírügynökség a felkelők védelmi minisztériumára hivatkozva közölte, hogy az ukrán hadsereg 152 milliméteres tüzérségi fegyverekkel lövi a függetlenségért harcoló fegyveresek állásait Donyeck Kijevszkij negyedében és a hozzá közeli Szpartak településen, de lakott területeken is becsapódnak lövedékek. Helyi lakosok arról számoltak be, hogy a nagy erejű robbanásokban megremegnek az épületek falai és az ablakok.
    
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség ugyancsak a tárcára hivatkozva azt írta, hogy az ukrán tüzérség a donyecki repülőteret lövi, amely mindkét, említett helyszín közvetlen közelségében fekszik. Ivana Prihogyko helyi kerületi vezető azt mondta, hogy elkeseredett harcok folynak a repülőtértől nyugatra és keletre fekvő Piszki és Szpartak településeken, a hadsereg nehéztüzérséggel lövi a környéket. 
    
Az ukrán hírügynökségek egyelőre nem adtak hírt a donyecki harcokról.
    
A válság sújtotta délkelet-ukrajnai térségben hivatalosan február 15-től tűzszünet van érvényben, de szórványos harcokról napi gyakorisággal ad hírt hol a kijevi, hol pedig a donyecki vagy az orosz média.