Csalódottan és kiábrándulva távozik a Mi Hazánk ifjúsági szervezetének egyik vezetője

Toroczkaiék több tagot is kitettek, emiatt távozik egy újabb vezető is.

„Az elmúlt időszak történései (szélsőjobboldali/radikális jobboldali egyének súlyos szankcionálása és/vagy kizárása a pártból és/vagy az ifjúsági tagozatból) számomra egyértelművé tették, hogy a párt politikájával és politikai stratégiájával sem egyetérteni, sem azonosulni nem tudok. Én az Erő és Elszántság mozgalom értékrendjének képviseletével érkeztem és fogadtam el a szervezési munkára való felkérést, viszont az Erő és Elszántság értékrendjéhez és szellemiségéhez fűződő hűségem nem engedi meg számomra, hogy e párt építkezésében a továbbiakban közreműködjek. Az aktivizmusom természetesen nem áll meg, mindig is ott vagyok és leszek, ahol lennem kell”

- írta a képmegosztó közösségi oldalon László.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A mai napon minden tisztségemről lemondva kiléptem a Mi Hazánk Ifjaiból, egyúttal pedig visszavontam jelentkezési szándékomat a Mi Hazánk Mozgalomba. Az elmúlt időszak történései (szélsőjobboldali/radikális jobboldali egyének súlyos szankcionálása és/vagy kizárása a pártból és/vagy az ifjúsági tagozatból) számomra egyértelművé tették, hogy a párt politikájával és politikai stratégiájával sem egyetérteni, sem azonosulni nem tudok. Én az Erő és Elszántság mozgalom értékrendjének képviseletével érkeztem és fogadtam el a szervezési munkára való felkérést, viszont az Erő és Elszántság értékrendjéhez és szellemiségéhez fűződő hűségem nem engedi meg számomra, hogy e párt építkezésében a továbbiakban közreműködjek. Az aktivizmusom természetesen nem áll meg, mindig is ott vagyok és leszek, ahol lennem kell.

László Balázs (@laszlobalazshivatalos) által megosztott bejegyzés,

A Mi Hazánk előtt az Erő és Elszántság mozgalomnál felbukkanó László Balázs 2017 júniusáig elnöke volt az Identitesz nevű, többnyire fiatalokból álló szervezetnek, amely brit, svéd és német jobboldali-radikálisokkal is kapcsolatban állt. A csoportot anyagilag is támogatták a külföldiek, a brit politikában ismert Nick Griffin és Jim Dowson szoros kapcsolatban állt az Identitesszel. Mindkettőjüket a Terrorelhárítási Központ javaslatára a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kiutasította Magyarországról. Nick Griffin előadott 2017 márciusában a Budapesten rendezett nemzetközi Stop Soros konferencián, amin Soros György károsnak gondolt befolyásáról beszéltek a résztvevők. A rendezvényt az Identitesz szervezte a Magyarok Házában.

A kormányzati narratívát utánzó-mantrázó Identitesz előtt sem volt tétlen László, az úgynevezett Konzervatív Hallgatók Szövetségét gründolva igyekezett magának figyelmet szerezni. Azt megelőzően pedig a Pax Hungaricánál is megfordult, amelynek egy 2015-ös rendezvényén fel is szólalt.

Sorra buknak a Mi Hazánk Ifjai vezetőségi tagjai

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom folyamatosan magyarázkodásra kényszerül a párt ifjúsági szervezetének vezetői miatt. Nemrégiben előkerült egy fotó, amelyen náci karlendítéssel látható a Mi Hazánk Ifjainak vezetője a mozgalom néhány szimpatizánsával együtt. A kép a fiatalok veszprémi találkozóján készült, és ezt megosztotta az Instagramon az ifjak vezetője, Walter Pál Péter.

A fotó gyorsan elterjedt a magyar sajtóban, és a botrány következtében Waltert visszahívták tisztségéből. Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese közleményben tudatta: pártjuk elnöksége visszahívta országos főszervezői tisztségéből Walter Pál Pétert, a helyére Sarnyai Vivient választották, akiről szintén kényelmetlen fotók kerültek elő.

A közösségi oldalán olyan képeket osztott meg, amelyeken Nürnbergben látható a náci Birodalmi Pártnapok helyszínén (az úgynevezett Reichsparteitagsgelände-n, ahol Adolf Hitler beszélt náci híveinek). Az ATV-ben Toroczkai Lászlónak több kérdésre is válaszolnia kellett az ifjak ügyében, illetve egy évekkel ezelőtt róla készült kép is szóba került.

Le kell mondania Toroczkainak a Mi Hazánk elnökségéről?

A napokban előkerült egy fotó, amelyen náci karlendítéssel látható a Mi Hazánk Ifjainak vezetője a mozgalom néhány szimpatizánsával együtt. A kép a fiatalok veszprémi találkozóján készült, és ezt osztotta meg az Instagramon az ifjak vezetője, Walter Pál Péter. A fotó gyorsan elterjedt a magyar sajtóban, és a botrány következtében Waltert visszahívták tisztségéből.

Az Alfahír úgy tudja, hogy László Balázs távozásának köze van a szervezet körül kialakult botrányokhoz, ellenérzéssel fogadta társai leváltását és ezért konfliktusba került a Mi Hazánk Mozgalom vezetőségével.

Tavaly novemberben László még lelkesebb volt, akkor azt írta a Toroczkaival készült közös fotójához, hogy bízik a Mi Hazánk Mozgalom küldetésében, mert Toroczkai László vezeti. „Őt pedig követni tudjuk és követni fogjuk!” - tette hozzá. Eddig tartott.