Látványosan gyorsan, futólépésben érkeznek a migránsok

A polgármester úgy fogalmazott: belegondolni sem mer, mi történik azt követően, hogy Magyarország szigorít a határellenőrzésen, illetve lezárja a vasúti határátkelőket is, amelyeken át most a migránsok Magyarországra jutnak. Lehetségesnek tartja, hogy az 5700 fős településen 2-3 nap alatt kétszer ennyi migráns ragad.

Látványosan gyorsan, "futólépésben" igyekeznek Magyarország felé, és biztosan többen vannak annál, mint ahány embert a magyar hatóságok regisztrálnak.
A migránsok továbbra is a gyümölcsösökön és a szőlőültetvényeken át indulnak meg a zöldhatár felé - magyarázta Bacskulin István -, emiatt nagy károkat okoznak a termelőknek. Néhány napja például azért tördelték le a gyümölcsfák ágait, hogy tábortüzeket gyújtsanak, az idő ugyanis nagyon lehűlt - részletezte a polgármester.

Magyarkanizsán augusztus elején felállítottak egy pihenőhelyet, hogy a migránsok ne a város központjában található parkokban aludjanak. A magyar határ melletti településre azonban naponta 4-5 ezer migráns érkezik, a pihenőhely pedig csak 800-1000 személy elszállásolására alkalmas.