Lázár János: A jelenlegi helyzet kaotikus

Lázár János: A jelenlegi helyzet kaotikus

Az építési és közlekedési miniszter örül, hogy magyar kézben a repülőtér. Arról már nem szólt, mégis milyen áron, szó szerint. De a kormány felelősségéről is hallgatott a késések kapcsán.

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerdai Facebook-bejegyzésben nyilvánult meg a ferihegyi reptérvásárlással kapcsolatban. A témában Nagy Márton tartott sajtótájékoztatót, melyen a nemzetgazdasági miniszter elárulta, hány milliárdos hitelt vett fel az Orbán-kormány a ferihegyi reptér megvételéhez. Arra is kitért, hogy azt tervezik, 2025 januárjától eltörli a légitársaságok különadóját a kormány.

Mai posztjában Lázár úgy örvendezett:

Végre magyar kézben van a repülőtér! 2032-re elkészül a 3-as terminál

- ígérte, összhangban a Nagy által elmondottakkal.

Mint kifejtette: "az én dolgom az, hogy az új és egyre növekvő forgalmat bonyolító légikikötő biztonságosabban és gyorsabban legyen megközelíthető".

"A jelenlegi helyzet kaotikus. Akár egy koccanás is elég, hogy tömegek késsék le járataikat, vagy hogy a belvárosig duguljon be a főváros

- fogalmazott Lázár János.

A fideszes tárcavezető azt ígérte: "új forgalmi sávokat létesítünk; új felüljárókat építünk; a buszsávokat úgy alakítjuk ki hogy a közösségi közlekedést valóban segítse, miközben nem bénítja meg a várost - mindezekkel egy teljes városrészt megújítunk és élhetőbbé teszünk".

Arról azonban Lázár már nem ejtett szót, hogy szó szerint milyen áron jutott hozzá az állam, mennyi hitelt kellett felvennie ehhez a grandiózus reptérszerzéshez. Ahogy arról sem, hogy a kormány is nyakig felelős a légijáratokat érintő jelentős késésekért.

E problémákért ugyanis a magyar tulajdonban lévő HungaroControl Zrt. és a hazai politikai vezetés is okolható.

(Címlapkép: Lázár János - Facebook)