Lázár elégedetlen L. Simon László munkájával, ezért kirúgta az államtitkárt

A legnagyobb barátság ellenére L. Simon László alig több mint 6 hónap után befejezi a munkáját.

Lázár János azt mondta, hogy elégedetlen a kulturális örökségvédelem helyzetével, ezért a legnagyobb barátság ellenére L. Simon László alig több mint 6 hónap után befejezi a munkáját.

Simon Lászlót azért nem kell félteni, maradt neki temérdek földje hektáronként majdnem egymillió forint állami támogatással, egy panziója, és egy szintén földtulajdonos fitneszedző felesége. Egy parlamenti vita hevében a politikus azt találta mondani, hogy "Jobbik azért szervez tematikus napot a korrupció ellen, mert az fáj neki, hogy nem az övé a biznisz."

Mint a miniszter a Kormányinfón elmondta, L. Simon László felmentésének az az oka, hogy a rábízott műemlékvédelmi munka nincs elvégezve, neki - Lázárnak - pedig az a dolga, hogy azt elvégeztesse.

Ez az ő személyes értékéből nem von le, ő egy sikeres politikus, akit a sikerei miatt támadnak.

Ezenfelül Németh Lászlóné, a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár is nyugdíjba megy, de ezzel együtt új feladatot is kap a miniszterelnöktől. Utódjáról Orbán Viktor még nem döntött, ahogy arról sem, hogy változik-e a poszt jellege, mondta Lázár.

L. Simonnak sem a korrupciógyanús botrányai miatt kell távoznia

Jellemző, hogy a miniszterelnök nem a számos korrupció-gyanús botránya (a teljesség igénye nélkül: ismerősöknek, barátoknak csorgatott közpénzek, állami földek felvásárlása, családi panziójának útfelújítása) végett váltotta le L. Simon Lászlót, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős államtitkárát, hanem a kormány saját luxusberuházása, a budavári építkezések jelenlegi állása miatt - írja közleményében a Jobbik Magyarországért Mozgalom.