Lázár János szerint teljesen természetes az uniós pénzek lenyúlása

Lázár János már korábban is tett érdekes kijelentéseket. 2013-ban úgy beszélt az uniós pénzek ellopásáról, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Nagy vihart kavart Lázár János nemrégiben tett kijelentése, mikor is a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy bizottsági ülésen elmondta: azért nem fogja az állam a tulajdonában tartani a több mint 380 ezer hektár termőföldet, mert "amikor egy szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor pedig a fideszes menedzsment lopja szét".
 
Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője az esetet követően bejelentést tett a a legfőbb ügyésznél, melyben arra kéri Polt Pétert, hogy tanúként hallgassa meg Lázár Jánost.
 
Lázár János azonban nem először tesz ilyen kijelentést: 2013-ban Balmazújvárosban, egy átadóünnepségen nyíltan beszélt az uniós pénzek ellopásáról. Mint mondta, úgy kéne elkölteni a 7500 milliárd forintot, hogy abból minél kevesebbet lopjanak el, ami pedig megmarad a lopások után, az a haza javát szolgálja.