Lázár Jánosnak közleményben kellett megleckéztetnie L. Simon Lászlót

Majd figyelmeztette kollégáit, hogy:

„a jövőben nyomatékosan felhívom a Miniszterelnökségen dolgozó államtitkárok, helyettes államtitkárok figyelmét, hogy üzleti tevékenységet ne folytassanak!  Azért, hogy ne fordulhasson elő olyan helyzet velük kapcsolatban, ahol az összeférhetetlenségnek, vagy a visszaélésnek akárcsak a gyanúja is egyáltalán felmerülhet.”

Mint ismeretes L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár borai mellé barackmagot is ajánl, amelyet rákellenes, méregtelenítő, májtisztító és látásjavító hatása miatt ajánl a fogyasztóknak. Később az államtitkárt arról is kérdezték, egyetért-e azzal, hogy a termék rákellenes hatású, amire úgy felelt, ő nem orvos, úgyhogy nincsenek ismeretei a barackmag gyógyhatásáról. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egyébként vizsgálja a barackmag ügyét.

Ezután az RTL Klubon az államtitkár letagadta, hogy köze lenne a Simon és Simon Kft. elnevezésű céghez, az ugyanis felesége tulajdona. Csakhogy a cégadatokból kiderült, nagyon is az övé. L. Simon László (Fidesz) államtitkár korábban bejelentette, egyéb kormányzati eredmények mellett, hogy felújítják a 6212-es utat is, amely összeköti a 62-es főutat az M6-os autópályával, egyszersmind jó és biztonságos közlekedést biztosít a Simon Panzióhoz és az L. Simon Borászathoz.