Mégsem biztos, hogy Hamilton folytatja a pályafutását?

Mégsem biztos, hogy Hamilton folytatja a pályafutását?

A Sky Sports értesülései szerint egyáltalán nem biztos, hogy Lewis Hamilton folytatja pályafutását. A lap szerint ez azon is múlhat, hogy meddig tart a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálata - írja az F1 Világ. 

Mint ismert, az utolsó futamon szinte végig Hamilton vezetett Verstappen előtt, azonban 5 körrel a futam vége előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, Verstappen pedig ekkor azonnal a boxba hajtott új gumikért, Hamilton viszont hiába akart szintén kiállni friss abroncsokért, csapata azt mondta neki a rádión, hogy maradjon a pályán. Ez a végén hibás stratégiai döntésnek bizonyult, az utolsó körre ugyanis a Safety Car az útjára engedte a mezőnyt, Verstappen pedig az új gumikon sokkal gyorsabb volt, mint Hamilton, majd meg is nyerte a versenyt.

A Mercedes ugyan a futam után jelezte fellebbezési szándékát, végül azonban lemondtak erről. Az FIA azonban jelezte, alaposan kivizsgálja majd az Abu Dhabiban történteket. Ennek a vizsgálatnak az eredményét viszont még mindig nem hozták nyilvánosságra, a Sky Sports News riportere, Craig Slater pedig a minap arról beszélt, ezen múlhat, hogy Hamilton ott lesz-e az idei F1-es mezőnyben.

„Momentán azt mondhatom, hogy 69 nappal az első, bahreini verseny előtt, még nem világos a helyzet. Lewis Hamiltonhoz közeli forrásoktól azt hallottam, hogy jelenleg még nem egyértelmű, hogy ott lesz-e a szezon első versenyén, vagy sem”

– mondta Slater, hozzátéve: egyelőre a Mercedes istálló tagjai sem tudják, hogy folytatja-e.

„Szerintem minden lehetőség elképzelhető, akár még egyéves kihagyás is Lewis számára, ha nem érzi úgy, hogy készen áll a 2022-es visszatérésre.”

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}