A hazai rendszer nem a bántalmazottakat segíti: tovább vegzálják a lúgos orvos áldozatát

A hazai rendszer nem a bántalmazottakat segíti: tovább vegzálják a lúgos orvos áldozatát

A kis híján halálra vert hatgyermekes miskolci édesanya Facebook-posztja - akinek az esete csak azért lett fontos, mert névvel és arccal kiállt a nyilvánosság elé, különben senkit, de senkit sem érdekelt volna, csak egy lenne a sok közül -, valamint a győri kettős gyermekgyilkosság után az Orbán-kormány kénytelen volt valamivel kiállni, és végül Varga Judit igazságügyi miniszter a feltételes szabadlábra helyezés várható szigorítását jelentette be, illetve ígérete szerint hatékonyabbá tennék a jelzőrendszert is. 

Azonban mivel a rendszer önmagában az áldozathibáztatásra épül, nem lehet pusztán egy-egy elem megváltoztatásával korrigálni ezt a szisztémát. Aki benne van, az tökéletesen érzi is ezt. Így azért nehéz, pontosabban álságos elvárni egy bántalmazó helyzetben lévő áldozattól,

hogy még az "áldozatsegítő" rendszer vegzálásának is kitegye magát. 

Személyes biztonság helyett érzelmi segítséget és pszichológust ajánlott a minisztérium a megvert nőnek

Ahogy arról beszámoltunk, levelet írt Orosz Bernadett, a brutális összevert hatgyermekes édesanya Varga Judit igazságügyi miniszternek, amelyben többek között arra hívta fel a tárcavezető - egyébként szintén többgyermekes édesanya - figyelmét, hogy a bántalmazója továbbra is szabadlábon van, és úgy érzi, ő, mint áldozat, semmilyen védelmet nem kap a magyar hatóságoktól.

S ez még az olyan nagy port kavaró ügyekre is igaz, mint a lúgos orvosként elhíresült pszichopata esete, aki képes volt maró savval megkínozni a volt barátnőjét, Renner Erikát, csak azért, hogy annak többé ne legyen szexuális élete. 

Az RTL Klub híradója számolt be arról, hogy a kártérítési perben eljáró bíró kérése miatt újra alá kell vetnie magát nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak. Annak ellenére, hogy a támadó elleni büntetőeljárásban az áldozatot már többször is megvizsgálták, hogy megállapítást nyerjen, képes-e a nő szexuális életre, és miután leöntötték lúggal, valóban életveszélyes állapotba került. 

Sőt, a most eljáró bíró annak a tudatában kérte az új vizsgálatokat, hogy a támadót - végül nagy nehezen - életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt ítélték el.

Renner Erika ügyvédje szerint azonban nincs szükség új vizsgálatokra, csak feleslegesen felzaklatják az áldozatot és nehezítik a történtek feldolgozását.

S akkor képzeljük, hogy zajlik mindez sajtónyilvánosság nélkül...