Lukács László: Elindulhat a kötelező kamarai tagdíj megszüntetését célzó népszavazásról szóló aláírásgyűjtés

Lukács László: Elindulhat a kötelező kamarai tagdíj megszüntetését célzó népszavazásról szóló aláírásgyűjtés

A népszavazás jobbikos kezdeményezője szerint egyre több vállalkozó látja, hogy ennek a díjnak semmi értelme, ezért a vállalkozások semmilyen ellenszolgáltatást nem kapnak. Most eljött az idő, hogy üzenjenek Parragh Lászlónak.

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évi 5000 forintos tagdíjával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót pénteken a Bank Center előtt, ami egyben a kamara székháza is. A jobbikos politikus a kezdeményezője annak a népszavazásnak, amely szerint el kellene törölni a különösen a magyar kis- és középvállalkozásokat nehezen érintő, felesleges, ellenszolgáltatás nélküli sarcot.

A népszavazási kezdeményezés helyzetéről elmondta, hogy „átverekedte magát a jogi buktatókon”, mind a Kúriát, mind az Alkotmánybíróságot megjárta már.

Az év végén abban az örömben részesültek a magyar vállalkozók, hogy lehet erről a kérdésről népszavazást tartani. Ezennel hozzá is kezdünk az aláírásgyűjtéshez

– jelentette be Lukács László.

Hangsúlyozta: Az elkövetkezendő hetek és hónapok arról fognak szólni, hogy a kampányukban részt vevő vállalkozásoknak és civileknek a segítségével a lehető legtöbb embert meg fognak szólítani. Az aláírásgyűjtést február közepén kezdik. Az aláírásokat január 22-től számított 120 napon belül kell összegyűjteni. Az aláírásgyűjtést az önkormányzati és EP-választás kampányidőszaka a törvényi szabályozásnak megfelelően meg fogja szakítani – hívta fel a figyelmet.

Az érdeklődő vállalkozók és szakmai szervezetek a STOP5000.hu honlapon tudnak jelentkezni.

A Jobbik frakcióvezetője a népszavazás kezdeményezőjeként elmondta: „önmagában ez nem lehet egy sikeres kezdeményezés, ezért megtettük azokat a lépéseket, amelyekkel a lehető legszélesebb körben meg lehet szólítani a vállalkozásokat képviselő egyesületek, szakmai szervezeteket”. Ezzel kapcsolatosan 1200 megkereső levelet küldött ki különböző vállalkozói érdekképviseleti szervezeteknek. Lukács László pozitív visszajelzésekről számolt be.

Egyetértenek azzal, hogy ezt a bosszantó és felesleges 5000 forintos lehúzást, amit az Iparkamara beszed, töröljük el.

A jobbikos képviselő rögzítette, elindították a STOP5000.hu honlapot, ahol olyanok jelentkezhetnek, akik egyetértenek a kötelező kamarai tagdíj eltörlésével. Itt lehet jelentkezni aktivistának, támogatónak, hogy el tudjon indulni a népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtése. Az aláírásgyűjtő íveket el fogják juttatni a résztvevőkhöz, amint azokat a Nemzeti Választási Iroda megküldi – ígérte Lukács László. Hozzátette: március elejétől április 20-ig köztéri jelenlétre lehet számítani.

„Töröljük el együtt az éves kötelező 5000 forintos hozzájárulást! A vállalkozók ezzel tudnak üzenni Parragh Lászlónak” – mutatott rá a népszavazás kezdeményezője. Szerinte egyre többen látják, hogy ennek a díjnak semmi értelme, ezért a vállalkozások semmilyen ellenszolgáltatást nem kapnak cserébe.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)