Lukács László György: Az oktatás nemzeti kincs! Ez az üzenete a mai "nulladik" órának + videó

Lukács László György: Az oktatás nemzeti kincs! Ez az üzenete a mai "nulladik" órának + videó

A BM épülete előtt tartott csendes demonstráción egyre többen fejezik ki szolidaritásukat, köztük szülők, hozzátartozók és az ellenzék megjelent képviselői.

Tanár és diáktüntetésekkel kezdődik a hét. Országszerte köznevelési és szakképzési intézményekben a tanárok, oktatók munkabeszüntetésével kezdődik a hét. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) újabb egységes sztrájknapot hirdetett, miután úgy tűnik a kormány semmilyen engedményekre nem hajlandó, ehelyett a köznevelési törvény módosításával, valamint egy új jogállási törvénnyel szűkítenék a pedagógusok jogköreit, növelnék munkaterheiket, megszüntetnék közalkalmazotti státuszukat.

Ez lenne a státusztörvény, amely ellen a Belügyminisztérium épülete előtt ma reggel ülősztrájkba kezdtek tanárok, diákok, szülők és az érdekképviseletek. Az Alfahír korábbi tudósítása szerint békés, csendes a demonstráció.

A tüntetésen megjelentek ellenzéki politikusok is, a momentumos Orosz Anna és Tóth Endre mellett Tordai Bencét és Szabó Tímeát, a Párbeszéd Magyarországért két társelnökét is lehetett látni a Belügyminisztériumnál.

A Jobbik-Konzervatívok képviseletében Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes, Bencze János országgyűlési képviselő és Lukács László György frakcióvezető fejezte ki szolidaritását a BM épülete előtt demonstrálók felé.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese szerint minden megmozdulás felhívja a figyelmet azokra a társadalmi problémákra, amelyek az Orbán kormány intézkedései nyomán jelentek meg.

Most jelen esetben a pedagógusokat szorította sarokba a kormányzat, de ez nemcsak a pedagógusokról és a diákokról szól, mivel a tanárok, diákok, szülők „háromszögbe” rondított most bele a kormány ezzel a státusztörvénnyel. Bízom benne, hogy ezen a mostani és a későbbi a demonstrációkon egyre többen fejezik ki szolidaritásukat

- tette hozzá Potocskáné Kőrösi Anita.

Az oktatás nemzeti kincs! Ez az üzenete a mai "nulladik" órának

- fogalmazott Lukács László György a Jobbik Facebook-oldalán élőben a helyszínről.

Címlapkép: Lukács László György a Jobbik frakcióvezetője. Fotó Béli Balázs