Halálos áldozata is van az M1-esen történt tömegbalesetnek

Halálos áldozata is van az M1-esen történt tömegbalesetnek

Egy 44 éves férfi vesztette életét az M1-es autópályán, Herceghalom térségében szombaton délután történt tömegbalesetben. Holttestét egy kiégett személyautó roncsa alatt találták meg; a rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A baleset során harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion rohant egymásba, ezek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. Az elhunyt férfin kívül 39-en sérültek meg ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben. A mentők a sérülteket győri, budapesti, tatabányai és székesfehérvári kórházakba szállították

- közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szombaton az MTI-vel.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szombaton a közösségi oldalán azt közölte, hogy a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Egy 20 méteres sávban egy lokális szélátfúvás keletkezett, amit súlyosbított, hogy a környező mezőgazdasági földeken az elmúlt napokban munkálatokat végeztek, föllazították a talajt, és az orkánerejű szél felkapta a port, és befújta az autópályára. Ebbe a lokális szélátfúvásba futott bele több autó. Valaki fékezni kezdett, és tulajdonképpen egy tömegkarambol alakult ki

- mondta Szimicsku László, az MKIF szóvivője.

Az Útinform tájékoztatása szerint vasárnap reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották, így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad.

Novák Katalin köztársasági elnök, valamint Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebookon fejezte ki részvétét, a sérülteknek pedig jobbulást kívánt.

(MTI)