Podgoricában meccs volt tegnap, Orbán és a Mészároshoz köthető luxusrepülő sem maradt otthon

Podgoricában meccs volt tegnap, Orbán és a Mészároshoz köthető luxusrepülő sem maradt otthon

"Harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni.”

– talán még emlékeznek Orbán Viktor fenti szavaira, amikor így válaszolt a Parlamentben Szilágyi György jobbikos politikus hozzá intézett kérdésére, miszerint nem tartja-e aggályosnak, hogy miniszterelnök létére luxusutakat fogad el Garancsi Istvántól, aki eközben tömegével nyeri el a közbeszerzéseket. A miniszterelnök leginkább focimeccsekre szokott elugrani a magánrepülővel.

Orbán beismerte: 30 éve korrupt

A jobbikos képviselő az azonnali kérdések és válaszok órájában próbálta jogi korrepetálásban részesíteni az amúgy jogász végzettségű kormányfőt. A politikus rámutatott: "több, mint aggályos", ha a magyar miniszterelnök ilyen értékes luxusutakat fogad el Garancsi Istvántól, aki tömegével nyeri el az állami tendereket.

Van rá esély, hogy Orbánt végre igazságon érte az Átlátszó, ugyanis a tegnapi Montenegró-Magyarország barátságos mérkőzésen ő is ott ült a lelátón és a fent emlegetett Bombardier Global 6000 típusú luxusrepülő is épp Montenegró fővárosában landolt 4 óra körül.

Noha most nem sikerült lencsevégre kapni, ahogy a miniszterelnök elhagyja a gépet, így nem állíthatjuk biztosra, hogy ő is a fedélzetén volt a legtöbbször Mészáros Lőrinc és Szíjj László által igénybe vett magánrepülőnek, de az eddigiek ismeretében erős a gyanú.